Principală  —  Pamflet   —   CNA a reţinut-o pe procurora…

CNA a reţinut-o pe procurora Beţişhor, ca să afle de unde are atâţia bani să-şi construiască palat

Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) este cel mai nemilos Centru Anticorupţie din lume. A depăşit chiar şi DNA-ul din România, după felul spartan şi dur cu care anchetează corupţia din Moldova, scrie moldoVESTI.info, precizând că abia de a reuşit să se usuce cerneala pe ancheta jurnaliştilor de la Ziarul de Gardă, că CNA a şi descins în palatul Adrianei Beţişor. Colegii celebrei procurore vor să afle de unde are atâţia bani să-şi construiască un palat ca al lui Plahotniuc.

„Dimineaţă stăteam la cafea şi bârfeam, fumam o ţigară, când colo, un coleg se uită pe facebook şi începe să urle. E ancheta mea, e ancheta mea, nimeni nu se bagă. Eu o anchetez. Noi am sărit imediat. Ce ai, nebunule? Pe cine vrei să anchetezi? Şi atunci ne-a arătat poza cu palatul Adrianei. Ştiţi, noi suntem bugetari, avem salarii de 2 mii, 3 mii de lei. Abia ne permitem să plătim chiria în Chişinău, mai mergem în concediu să muncim la Italia. Evident că ne-am crucit când am văzut ce palat are colega”, a declarat Leonea Iaibu, procuror la CNA şi coleg cu Adriana Beţişor.

Celebra procuroră este însă sigură că ancheta este doar o încercare de răzbunare a colegilor săi. „Ei au văzut că eu am luat cazul cel mai bănos din Moldova. Sunt invidioşi, sunt extrem de geloşi pe domnul Plahotniuc. Că doar pe mine mă sună şi că este nănaşul meu. Ştiţi cum e la moldoveni? Cum îi merge bine cuiva, cum îl trag ceilalţi în jos. Foarte urât din partea lor”, a declarat, cu cătuşele la mâini, Adriana Beţişor.

Fanii Adrianei Beţişor s-au adunat în faţa CNA şi au cerut imediat ca aceasta să fie eliberată. „Ce v-a făcut fata asta? Este un copil care are probleme de inimă. Şi ce dacă a furat, dar a făcut ceva pentru ţară. I-a arestat pe Filat şi Shor. Free Beţi-Shor! Lăsaţi copilul acasă”, au strigat mai mulţi beţishoreni, fani ai procurorei. Sanda Filat a anunţat deja că o să ceară partajarea averii Adrianei Beţişor.

După ce această ştire haioasă a apărut pe moldoVESTI.info, cititorii s-au şi lansat în comentarii de tot felul. Iulian Melincean scrie, bunăoară, că Adriana Beţişor trebuie eliberată imediat, având în vedere, probabil, că aceasta nu a încheiat toate anchetele, încât să-şi permită un răgaz pentru a sta în vreun penitenciar. Sasha Pruteanu crede că, de rând cu Beţişor, ar trebui să îmbrace cătuşe mai mulţi oameni de la putere. Lilia Mustea încearcă să lămurească lucrurile, spunând ferm că aceasta e doar o glumă. Nina Ralea întreabă dacă într-adevăr e o glumă sau poate e adevărat. „Dacă nu e glumă, atunci FELICITĂRI din tot sufletul! S-a jucat fata de-a PROCURORUL şi s-a ciocnit de REALITATE… Deci, „fata” la răspundere, iar părinţii spre Glodeni, la baştină”, scrie Ralea. Ion Rusu crede că procurora îşi merită pedeapsa. „Aşa-i trebuie, că-i cu Plaha, nu-i satură naiba de bani, închişi trebuie”, crede Ion. „Câte unul, câte doi, să răspundă toţi pentru faptele lor… Au impresia că cineva e mai prost ca ei. Cred că nu ştiţi, Dumnezeu nu bate cu băţul”, scrie Ana Birzoi. „Mă bucură acest fapt, care demonstrează că, la noi, în Moldova, încă nu sunt toţi corupţi”, concluzionează Luminiţa Cucu.

Marian Şura-Mura
! Acest text este un pamflet şi trebuie citit ca atare