Principală  —  Pamflet   —   Călin, file din fluturi

Călin, file din fluturi

274-vieruInspirat de frumuseţea şi gingăşia fluturilor încă de când era mic, visul lui Călin Muieru era ca să aibă o fabrică de fluturi. Pentru asta ar fi fost în stare de orice. Prietenii săi din copilărie susţin că oriunde vedeai un fluture, acolo îl întâlneai şi pe Călin.

Peste ani, atunci când Călin a întâlnit-o pe Zâna Fluturilor, nu a mai stat la îndoială nici o secundă şi s-a dus direct la ea acasă. Nu conta faptul că era căsătorit de 20 de ani. Dragostea faţă de fluturi nu putea fi stăpânită nici măcar de cea căreia îi jurase în faţa altarului credinţă veşnică.

Iniţial, atunci când Călin a cunoscut-o pe Katyusha Fluturiţa, cea care avea şi ea o pasiune pentru fluturi (mai departe, Zâna Fluturilor), nu ştia ce să facă. Avea de ales între două femei şi o fabrică de fluturi. A încercat să împace toată lumea. Aşa le-a propus celor două femei din viaţa sa să accepte un mariaj în trei, doar ca el să rămână cu fluturii. Cum avea să explice mai târziu ex-soţia sa, Călin a recurs la acest gest fiind mânat de teama că ar putea pierde averea şi, astfel, nu ar mai avea cu ce să-şi întreţină fluturaşii. De fapt, Călin avea planuri să-şi extindă afacerea, iar dacă soţia îi lua averea, avea să rămână şi fără Zâna Fluturilor şi, mai grav, fără fluturi. Gândul mai că nu îl scotea din minţi.

A riscat, mizând pe relaţiile sale şi pe aderarea sa la partidul verzilor, acolo unde mai era şi cel mai tare avocat din pădure, acum ajuns şef. A trecut la procedura de divorţ, aproape sigur de victorie, pentru că îi era imposibil să împace şi fluturii, dar şi două femei, ambele în floarea vârstei. După cum se ştie, Călin a ales divorţul, iar acum se plânge că fosta nevastă i-ar fi luat toată averea.

Motivul nemulţumii este, de fapt, altul. Călin nu se prea poate apropia de prima dragoste, adică de fluturi, pentru că nu prea are cu ce să-i întreţină, asta după ce şi Katyusha s-a supărat pe el. A fost nevoie să-i ia în dar o maşină de vreo sută de mii de euro pentru a o îmbuna. Banii daţi pe automobil i-au micşorat iar averea, care îl îndepărtează şi mai mult de fluturii atât de dragi sufletului său!

Publicitate
Publicitate

P.S. Prietenii sunt alături de Călin Muieru în aceste momente grele.

Rică Fărăfrică


Publicitate
Publicitate