Principală  —  Investigatii  —  Ancheta   —   Cine este soţul femeii din…

Cine este soţul femeii din spatele ÎPS Vladimir?

487-dotenArticolul publicat de ZdG în numărul din 11 septembrie 2014, „Mitropolitul de milioane II: Casa de lux şi femeia din spatele ÎPS Vladimir”, a provocat un şir de reacţii, fiind preluat de aproape toate instituţiile media de la noi, dar şi din străinătate. În articol se preciza că mitropolitul locuieşte aproape de Chişinău, într-o casă de milioane, înregistrată pe numele Nellei Tcaciuc. Totodată, ZdG prelua, de pe un site de socializare, mai multe poze în care mitropolitul apărea împreună cu Nelli Tcaciuc, dar şi alte persoane, la mare. Aceste poze au fost plasate de-a lungul anilor de deţinătoarea contului, Nelli Tcaciuc, iar ulterior unii enoriaşi au declarat într-o conferinţă de presă că ştiu de aceste poze demult. Pentru a documenta corect articolul, am apelat la Agenţia de pază condusă de Tcaciuc, ”Alfa-Nord”, pentru a discuta cu Nelli. Colaboratorii ne-au spus că ea e plecată la mare cu soţul şi ne-au dat numărul 078 808 616 pentru a o contacta mai târziu.

În ziua apariţiei articolului, la ora 11.45, la ZdG a telefonat, de la numărul de telefon 078 808 616, un bărbat, vorbitor de rusă, cu accent. Acesta s-a prezentat ca fiind Ruslan Ibraghimov, originar din Cecenia, musulman de religie. El ne-a adresat mai multe ameninţări, fiind deranjat de faptul că, în articolul invocat mai sus, a apărut casa şi fotografia Nellei Tcaciuc, despre care a spus că ar fi soţia sa. „Dacă aţi fi fost în ţara mea, aţi fi răspuns după legea muntelui, iar voi înţelegeţi ce înseamnă asta?” „Ne vom întâlni în judecată şi acolo vom vorbi. Acolo vom vorbi cu totul altfel. Înţelegeţi?” „Eu aşa nu voi lăsa lucrurile. Nu le voi lăsa. Aţi lezat onoarea iubitei mele femei… Sau vreţi să vorbesc cu dvs. după legea munţilor, după legea pământului meu? Eu nu am dreptul să fac asta, dar şi voi aţi atins onoarea femeii mele. Doar eu am dreptul s-o ating… Înţelegeţi ce aţi făcut?…” „Eu nu răspund pentru consecinţele care s-ar putea întâmpla cu voi…”, a spus acesta, pe un ton extrem de ridicat, dialogul fiind înregistrat. După apelul telefonic, ZdG a depus o plângere la organele de drept. Până la această oră nu am fost informaţi despre rezultatele investigaţiilor.

Miercuri, 17 septembrie, ziarul de limbă rusă „Komsomolskaia Pravda” a publicat un interviu cu Nelli Tcaciuc, cea despre care ZdG a scris în numărul trecut. Aceasta a apărut împreună cu un bărbat, care s-a prezentat ca fiind Pavel Doţen şi care ar fi soţul ei. Precizăm încă o dată că joi, 11 septembrie, ZdG era sunat de către un alt bărbat, la fel vorbitor de limbă rusă, care se prezenta ca fiind Ruslan Ibraghimov, la fel, soţul Nellei Tcaciuc.

În interviul acordat pentru „Komsomolskaia Pravda”, Nelli Tcaciuc a precizat că este rudă cu mitropolitul Vladimir şi că apariţia în presă a materialului respectiv a fost o lovitură dură. ”Cine înţelege îşi dă seama că e vorba de o lovitură îndreptată asupra Mitropolitului Vladimir. Cred că vom reuşi să demonstrăm în judecată adevărul nostru. Pentru noi asta nu e o problemă”, a spus Nelli Tcaciuc, în „Komsomolskaia Pravda”.

„Vă spun cu toată responsabilitatea că Mitropolitul Vladimir este ruda soţiei mele. Dânsul vine la noi în ospeţie doar la invitaţia mea. Anume la invitaţia mea. Îmi este interesant să discut cu el. Primesc de la asta plăcere. Uneori rămâne la noi pentru câteva zile, mai ales că are amenajată o odaie unde poate să se roage şi să lucreze. Niciodată nu vine fără a fi invitat. Mai întâi mă sună şi mă întreabă dacă putem să-l primim”, susţine Pavel Doţen.

V.M.
Publicitate
Publicitate