Principală  —  Interviuri   —   VIDEO/ „Noi, ăștia din diasporă,…

VIDEO „Noi, ăștia din diasporă, suntem o voce și o forță”. Despre cum e să fii un migrant activ, cu Adriana Rotaru, o moldoveancă stabilită în Belgia, la Podcast ZdCe

Adriana Rotaru este o moldoveancă stabilită de 17 ani în Belgia, care nu a uitat, însă, de Republica Moldova și se implică în numeroase proiecte sociale și culturale, atât pentru cetățenii moldoveni stabiliți peste hotare, cât și pentru cei rămași acasă.

Ea a povestit la Podcast ZdCe despre câteva dintre inițiativele sale, precum Run Pink, o comunitate care face strângere de fonduri în susținerea femeilor din R. Moldova care luptă cu cancerul mamar, și Șezătoare Bruxelles, o comunitate a femeilor care cos ii, cămăși tradiționale.

Dacă m-aș opri să nu fac nimic cu Run Pink, iată, la anul sunt 10 ani, sunt mulțumită, pentru că am fost acel semnal de alarmă pentru câteva femei și că ele sunt astăzi în viață”, a mărturisit Adriana Rotaru.

Eu gândesc că dacă fiecare dintre noi, plecați sau în țară, am pune umărul acolo unde putem, să se facă lucrurile bine, ca lumea, calitativ, nu de mântuială… Cineva îmi spune: „Te-ai făcut așa de când te-ai dus”. Nu, și până să plec nu-mi plăcea lucrul făcut a lehamite. Trebuie să fie făcut bine, pentru că asta o să țină. Nu contează că asta e în grădina mea, sau în curtea mea, sau în țara mea”, a subliniat Adriana Rotaru.