Principală  —  Interviuri   —   VIDEO/ „Curtea Constituțională se va…

VIDEO „Curtea Constituțională se va gândi foarte bine înainte să emită o decizie de neconstituționalitate”. Despre procesul Guvernului împotriva Partidului Șor, cu avocatul Andrei Bivol, la Podcast ZdCe

Curtea Constituțională examinează, începând cu data de 10 mai, sesizarea Guvernului privind verificarea constituționalității Partidului Șor, iar procesul ar urma să se încheie la 17 mai. Despre care sunt argumentele care au fost aduse până acum în fața Curții și ce precedent poate crea un asemenea proces împotriva unui partid de opoziție, discutăm la Podcast ZdCe cu avocatul Andrei Bivol.

El a urmărit cum au decurs primele audieri , probele prezentate de către reprezentanții Guvernului, reacțiile avocaților Partidului Șor și întrebările pe care le-au adresat judecătorii Curții Constituționale.

Curtea a pus întrebarea: Ce fel de societate promovează Partidul Șor? Și de ce aceasta este contrară cu principiile societății democratice? Și, din câte îmi aduc aminte, Guvernul nu a putut răspunde foarte punctat”, a constatat invitatul la Podcast ZdCe.

În mod clar, o să fie stabilit un precedent și o să fie interpretate și clarificate niște lucruri. (…) Cred că Curtea Constituțională se va gândi foarte bine înainte să emită o decizie de neconstituționalitate”, a mai opinat avocatul Andrei Bivol.