Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Președinta Maia Sandu a…

VIDEOPreședinta Maia Sandu a primit cea mai înaltă distincție de stat a Lituaniei: „în semn de apreciere pentru buna cooperare dintre țările noastre și pentru enorma generozitate de care au dat dovadă moldovenii în sprijinul refugiaților din Ucraina”

Foto: presedinte.md

UPDATE 18:40 Președinta Maia Sandu a discutat miercuri, 6 iulie, în cadrul vizitei de lucru efectuată la Vilnius, cu președintele Lituaniei, Gitanas Nausėda, despre situația politică, economică și de securitate a celor două țări, în contextul războiului declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei și al crizelor cu care se confruntă. Totodată, șefa statului a fost decorată cu Ordinul lui Vytautas cel Mare, cea mai înaltă distincție de stat a Lituaniei.

Ordinul i-a fost conferit președintei Maia Sandu „în semn de apreciere pentru buna cooperare dintre țările noastre și pentru enorma generozitate de care au dat dovadă moldovenii în sprijinul refugiaților din Ucraina”, potrivit unui comunicat al Președinției.

„Am acceptat această distincție în numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova. (…) Lituania a fost alături de Republica Moldova timp de 30 de ani. Vă mulțumim pentru solidaritate. Doresc țărilor noastre încă mulți ani de relații de bună vecinătate și parteneriate de succes, și să reușim să lucrăm și să creștem împreună ca parte a Europei”, a menționat Maia Sandu.

„I-am mulțumit domnului președinte pentru sprijinul Lituaniei în depășirea acestor crize și pentru susținerea personală acordată Republicii Moldova pentru obținerea statutului de țară candidată la UE. Mă bucur să știu că putem conta și mai departe pe ajutorul și experiența Lituaniei în procesul de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană”, a afirmat președinta.

Știrea inițială:

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, și președintele Republicii Lituania, Gitanas Nauseda, susțin declarații de presă. Șefa statului efectuează miercuri, 6 iulie, o vizită de lucru la Vilnius.

Președinta Maia Sandu a participat, astăzi, la invitația omologului său de la Vilnius, președintele Gitanas Nauseda, la ceremonia de arborare a Drapelului de Stat, cu ocazia Zilei Statalității Republicii Lituania.

În mesajul de la eveniment, șefa statului a felicitat poporul lituanian cu ocazia sărbătorii naționale și a menționat relațiile strânse pe care țările noastre le-au menținut de-a lungul secolelor. „Apreciem susținerea consecventă din partea Lituaniei pentru dezvoltarea democratică și integrarea europeană a Moldovei. Lituania continuă să fie un exemplu de demnitate și curaj pentru țara noastră”, a spus Președinta Maia Sandu în discursul rostit cu prilejul sărbătorii.

Publicitate
Publicitate