Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ! Renato Usatîi, după…

ULTIMA ORĂ! Renato Usatîi, după ce blocul lui a obținut 4% la anticipate: „Eu îmi dau demisia din funcția de primar. Rezultatele de la Bălți m-au dat gata”

Renato Usatîi, liderul blocului electoral care îi poartă numele și care nu a reușit să prindă un loc în Parlamentul de la Chișinău, obținând puțin peste 4 la sută din sufragii, a anunțat luni că renunța la mandatul de primar al orașului Bălți. În discursul său, Usatîi a menționat că lui „nu-i place să facă politică, astfel că-și va găsi o nouă ocupație”.

„Ce s-a întâmplat ieri la Bălți, pe mine m-a frapat, m-a dat gata. Sunt șocat de faptul că la Bălți oamenii au crezut în știri false și nu au crezut în mine. Sunt total uimit.

Astăzi este cea mai neplăcută zi pentru mine, nu din cauza rezultatelor alegerilor ci pentru că sunt nevoit să iau cea mai importantă decizie din viața mea. Nu îmi este rușine față de cetățenii din Bălți. Rezultatele de ieri de la Bălți arată că cetățenii vor politică. Eu îmi dau demisia din funcția de primar al orașului Bălți (…) Eu îmi voi găsi ocupație, voi face ceva util mai departe. Voi construi o afacere nouă. (…) Sunt sigur că bălțenii nu vor mai găsi un astfel de primar ca mine ”, a declarat Usatîi.

Blocul electoral al lui Renato Usatîi, care poartă numele politicianului, nu a trecut pragul electoral de 7% pentru a accede în Parlament, obținând un scor de 4,10% din sufragii.

La Bălți, blocul lui Renato Usatîi s-a clasat pe locul trei, după numărul de voturi obținute. Cele mai multe voturi acolo le-a obținut Blocul Electoral al comuniștilor și socialiștilor – 40,17%, acesta fiind urmat de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) – 27,34%.

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) a câştigat clar alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, potrivit rezultatelor preliminare prezentate luni de Comisia Electorală Centrală (CEC), după numărarea voturilor din 100% dintre secţiile de votare.

În urma numărării voturilor din totalul celor 2 150 de secţii de votare, PAS a înregistrat un procent de 52,80% din voturi, depăşind astfel categoric Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor (BECS), care a fost votat de 27,17% din electorat.

Datele CEC arată că Partidul Politic ȘOR a beneficiat de susţinerea a 5,74% dintre alegători.

Potrivit datelor preliminare finale, PAS obține 63 de mandate, Blocul Electoral al comuniștilor și socialiștilor ar obține 32 și Partidului „Șor” – 6 mandate.

Socialistul Dodon, despre majoritatea absolută obținută de PAS la anticipate: „Oamenii și-au dorit această mare schimbare”