Principală  —  IMPORTANTE   —   Rezultate preliminare. Alegătorii din opt…

Rezultate preliminare. Alegătorii din opt suburbii ale Chișinăului și-au ales primarii în turul doi de scrutin

În turul doi al alegerilor locale generale au fost aleși primarii în opt suburbii ale capitalei. Potrivit datelor preliminare publicate de Comisia Electorală Centrală (CEC), PAS a câștigat mandatele de primar în Codru și Trușeni, PPMAN – în Cricova și Bubuieci, PPPDA – în Grătiești, iar PSRM – Vadul lui Vodă.

Astfel, candidatul PAS, Stelian Manic, a câștigat fotoliul de primar al orașului Codru, depășindu-și contracandidatul (Anatol Turchin, candidatul PPMAN, n.red.) cu 5.46%.

Victor Slobozianu, candidatul PPMAN, a devenit primar al orașului Cricova. Acesta a obținut 61.73% din voturi.

Conform informațiilor preliminare publicate de CEC, fotoliul de primar al orașului Durlești îi revine Eleonorei Șaran, din partea PPCUB.

Socialistul Iuri Onofriiciuc a devenit primar al orașului Vadul lui Vodă, cu 54.04%.

Mandatul de primar al comunei Bubuieci a fost câștigat de Leonid Umaneț, candidatul PPMAN, cu 53.02% din voturi.

Olga Caraman, candidata PPPDA, a devenit primara comunei Grătiești, iar candidatul independent Sergiu Cebotaru este noul primar al comunei Tohatin.

Viorica Beregoi, candidata PAS, a câștigat fotoliul de primar al comunei Trușeni.

Circa 314 mii de alegători au participat la turul II al alegerilor locale generale, ceea ce înseamnă o participare de peste 36,7% din numărul total de cetățeni cu drept de vot așteptați astăzi la urne.

Conform prevederilor Codului electoral, în al doilea tur de scrutin, alegerile se vor declara nevalabile dacă la ele au participat mai puțin de 1/5 din numărul persoanelor înscrise în listele electorale. Conform datelor preliminare, în fiecare dintre cele 273 de localități, unde astăzi a avut loc turul doi de scrutin, a fost înregistrată o prezență la urne mai mare decât 20 la sută.