Principală  —  IMPORTANTE   —   Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și…

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și un deputat din majoritatea parlamentară se află într-o vizită de lucru în orașul Bucea

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Lilian Carp, se află miercuri, 4 mai, într-o vizită de lucru în orașul Bucea, din regiunea capitalei ucrainene Kiev.

Igor Grosu și Lilian Carp se află în Ucraina în prima lor vizită de la începutul invaziei ruse. Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, deputatul PAS Lilian Carp ne-a comunicat că alături de președintele Legislativului urmează să aibă o întrevedere cu președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk.

Imagini care pot afecta emoțional*

Sute de oameni au fost uciși de armata rusă în orașele de lângă Kiev, care se aflau anterior sub ocupația temporară a Rusiei. Unii oameni au fost împușcați chiar pe drumuri. Mulți aveau mâinile legate cu o panglică albă, mai scrie sursa citată.

Au apărut fotografii din satelit a unei gropi comune din Bucha, pe teritoriul bisericii din localitate, unde potrivit sursei citate erau îngropați ucrainenii uciși încă de pe 10 martie.

Ministerul rus al Apărării neagă implicarea în cele întâmplate, menționând că filmările din Bucha și din alte orașe ar fi o provocare a radicalilor și un montaj. 

Comunitatea mondială este revoltată de comportamentul rușilor față de civilii din Ucraina. Secretarul britanic de externe Elizabeth Truss a scris pe Twitter că a fost șocată de imaginile văzute.

Cancelarul german Olaf Scholz a promis sancțiuni și mai mari împotriva Rusiei, iar președintele francez Emmanuel Macron a promis o pedeapsă corectă pentru cei responsabili.