Principală  —  IMPORTANTE   —   PAS are un nou deputat.…

PAS are un nou deputat. Curtea Constituțională a validat mandatul

Sursa foto: parlament.md

Curtea Constituțională (CC) a validat joi, 19 octombrie, mandatul de deputată a candidatei supleante pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Valentina Ghețu.

„(…) În conformitate cu prevederile articolului 62 din Constituție, la propunerea Comisiei Electorale Centrale, Curtea Constituțională hotărăște validarea mandatului de deputat sau nevalidarea lui în cazul încălcării legislației electorale. Candidatul supleant va fi declarat ales de către Curtea Constituțională, la adresarea Comisiei Electorale Centrale, dacă, din anumite motive, un mandat de deputat aparținând partidului pe care îl reprezintă va deveni vacant.

În ședința plenară nu au fost stabilite circumstanțe care să împiedice validarea mandatului de deputat în Parlament atribuit dnei Valentina Ghețu (…)”, se spune în hotărârea CC.

Valentina Ghețu este agronom de meserie și este originară din Edineț. Până acum a deținut funcția de vicepreședintă a Organizația Teritorială a PAS Edineț.

Aceasta a indicat în declarația de avere, pentru perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020, un salariu de circa 191 de mii de lei și venit din alte surse de 99 de mii de lei. Familia Ghețu deține patru terenuri agricole, trei case și un automobil Renault Megane.

Mandatul de deputat a devenit vacant după ce Ana Calinici a renunțat la mandatul de parlamentar.