Miniștrii din Guvernul Gavrilița sunt evaluați. Președintele Parlamentului: „Remanierile sunt o chestie normală în orice guvern”
Cei cinsprezece miniștri din Guvernul condus de Natalia Gavrilița sunt supuși unei evaluări interne. Anunțul a fost făcut marți, 21 iunie, de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unei emisiuni de la postul tv8. Grosu a menționat că evaluarea se face pe domenii și ministere, menționând în acest context că „remanierile sunt o chestie normală în orice guvern”.
„Remanierile sunt o chestie normală în orice guvern. Ele trebuiesc făcute atunci când există o decizie și atunci când este momentul potrivit. Orice guvern trebuie să facă o evaluare pe anumite domenii. Noi facem evaluări pe interior, pe domenii, pe ministere. În momentul în care o să avem o decizie, o să vină doamna prim-ministră și o să anunțe. Noi evaluăm toți miniștri, acuș avem un an și e firesc să facem niște evaluări. Sunt miniștri mai vocali, mai prezenți, mai dinamici și sunt alții mai modești. Eu consider că acești miniștri au făcut și fac în continuare un lucru extraordinar în situația în care ei pe lângă agenda internă a lor din minister trebuie să mai gestioneze și alte crize care nu țin de noi. Ei și-au făcut și își fac treaba exemplar. Că este loc pentru mai bine, permiteți-ne noi să facem evaluările până la capăt și la momentul potrivit neapărat o să venim și o să comunicăm. Nimic nu e bătut în cuie”, a declar Igor Grosu în cadrul emisiunii Freedom de la postul tv8.
Anterior, în spațiul public au apărut informații în legătură cu eventuale remanieri în Cabinetul de miniștri de la Chișinău. Până acum, nicio informație nu a fost confirmată oficial.
Cabinetul de miniștri condus de prim-ministra Natalia Gavrilița are în componență 15 miniștri și guvernatoarea UTA Găgăuzia.
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.