Principală  —  IMPORTANTE   —   Lista cadourilor protocolare primite de…

Lista cadourilor protocolare primite de către președinta țării, Maia Sandu, în perioada aprilie – iunie 2022

Instituția prezidențială a publicat lista cadourilor protocolare primite de președinta țării, Maia Sandu, în trimestrul doi al anului 2022, perioada aprilie-iunie. În listă se regăsesc farfurii decorative din cristal, un ulcior cu două căni din ceramică de înaltă calitate, o față de masă, o medalie de argint și altele.

Astfel potrivit listei publicate de instituția prezidențială, cel mai scump cadou, în valoare de 2 350 de lei, este un ulcior cu două căni din ceramică de înaltă calitate, realizat manual. Acest cadou a fost oferit de ministra Afacerilor Externe, Educației și Sportului a Principatului Liechtenstein, Dominique Hasler, în cadru unei întrevederi oficiale cu șefa statului Maia Sandu, din aprilie 2022.

De asemenea, ambasadorului Republicii Slovace, Pavol Ivan, i-a dăruit președintei Maia Sandu o farfurie din cristal, tăiată manual. Cadoul a fost oferit în cadrul ceremoniei de acreditare a ambasadorilor străini, iar valoarea lui de piață este de 2 200 de lei, potrivit Președinției.

Delegația Camerei Deputaților din Parlamentul României i-a dăruit președintei Maia Sandu o față de masă din in cusută manual cu motive florale, de 1 550 de lei, precum și o medalie din argint, cu însemnul Camerei Deputaților din Parlamentul României, executată la Monetăria Statului România, de 800 de lei.

În cadrul unei vizite de lucru a șefei statului în raionul Basarabeasca, locuitorii satului Abaclia i-au oferit președintei Maia Sandu o geantă croșetată manual. Valoarea cadoului este de 250 de lei.

Publicitate
Publicitate

În primul trimestru al anului 2022, șefa statului Maia Sandu a primit trei cadouri, cel mai scump fiind de 2 340 de lei, oferit de Javier Alcides Bonagas De Gracia, Ambasadorul Republicii Panama în R. Moldova Este vorba despre un suvenir în ramă, reproducere fidelă a artei precolumbiene „Cuadro de El Águila de Oro”, placat cu argint.

În total, de la începutul anului 2022 și până în luna iunie, șefa statului Maia Sandu a primit 13 cadouri în sumă totală de 13 775 de lei.

Cadourile au fost trecute în proprietatea Aparatului președintelui R. Moldova.

Publicitate
Publicitate