Principală  —  IMPORTANTE   —   Înfrângere într-un meci istoric pentru…

Înfrângere într-un meci istoric pentru naționala de fotbal a R. Moldova, care ratează șansa unei calificări, în premieră, la Campionatul European

Captură foto: Moldova 1

Naționala de fotbal a R. Moldova a fost învinsă astăzi, 20 noiembrie, de naționala Cehiei, într-un meci decisiv pentru calificarea la Campionatul European de Fotbal din Germania din vara anului 2024. R. Moldova avea doar opțiunea victoriei în partida din această seară pentru a reuși, în premieră, calificarea la un turneu final al sportului rege. 

Meciul dintre Cehia și R. Moldova disputat pe stadionul Andruv din Olomouc s-a încheiat cu scorul de 3:0 în favoarea cehilor, care obțin astfel calificarea la Euro 2024 de pe poziția a doua în grupă.

Deși jucătorii naționalei Moldovei au început bine partide, cehii au deschis scorul în minutul 14 prin mijlocașul David Doudera, care a scăpat singur cu portarul nostru, Dorin Railean. Ulterior, naționala R. Moldova a dominat ostilitățile, și-a creat mai multe ocazii de gol, dar fără a reuși să marcheze. Meciul s-a „rupt” în minutul 55, când arbitrul elvețian al partidei i-a acordat, ușor, al doilea cartonaș galben fundașului nostru Vladislav Baboglo, acesta fiind eliminat de pe teren. Cehii și-au dublat avantajul prin Tomas Chory în minutul 72, care a marcat printr-o lovitură de cap, iar în minutul 90 au dus scorul la un nemeritat 3-0 pentru gazde prin Tomas Soucek. 

Pentru R. Moldova, actualele preliminarii pentru Euro 2024 au fost cele mai prolifice din istorie. În grupa E a calificărilor pentru EURO 2024, naționala Moldovei a înregistrat un parcurs foarte bun, acumulând 10 puncte. A fost pentru prima dată în istorie când naționala Moldovei a luptat, până în ultimul meci, pentru calificarea la Campionatul European de Fotbal.

MOLDOVA – Feroe 1-1

MOLDOVA – Cehia 0-0

Albania – MOLDOVA 2-0

Mulțumim că citești ZdG!
Ajută-ne să continuăm să furnizăm informații esențiale — donează pentru jurnalismul nostru.

Donează

MOLDOVA – Polonia 3-2

Feroe – MOLDOVA 0-1

Polonia – MOLDOVA 1-1

MOLDOVA – Albania 1-1

Cehia — MOLDOVA 3-0

Euro 2024 de vara viitoare va reuni cele mai bune 24 de echipe de fotbal din Europa. Competiția va începe pe 14 iunie 2024 și se va termina pe 14 iulie 2024. R. Moldova nu s-a calificat până acum la niciun campionat european sau mondial de fotbal.