Principală  —  IMPORTANTE   —   Igor Dodon: „Cum se simte…

Igor Dodon: „Cum se simte Maia Sandu în clădirea distrusă de colegii ei politici pe 7 aprilie și reparată apoi cu greu? Până în 2009 în Moldova s-a trăit mai bine”

Azi oamenii recunosc, în sfârșit, că până în 2009 în Moldova s-a trăit mai bine. Chiar și unii activiști ai maidanului de atunci au înțeles greșeala, cu mintea moldoveanului cea de pe urmă”, susține președintele PSRM, Igor Dodon.

„Adevărata „valoare” a zilei de 7 Aprilie 2009 au arătat-o anii care au urmat după acea lovitură. Ghimpu, Filat și Plahotniuc au guvernat țara zece ani, împreună sau pe rând. S-au furat miliarde, au fost ruinate bănci, s-au închis școli și a fost cedat Aeroportul, Maia Sandu a coparticipat activ, a crescut corupția și sărăcia, au emigrat zeci de mii de tineri, au rămas depopulate satele, am cedat o parte din teritoriu Ucrainei, au fost și sunt organizate răpiri de oameni” , a scris pe Facebook președintele PSRM, Igor Dodon”.

Azi oamenii recunosc, în sfârșit, că până în 2009 în Moldova s-a trăit mai bine”.

Igor Dodon: Chiar și unii activiști ai maidanului de atunci au înțeles greșeala, cu mintea moldoveanului cea de pe urmă. 7 Aprilie 2009 va rămâne ca o pagină rușinoasă în istoria Moldovei, va rămâne în memoria colectivă ca un eveniment de care le este jenă să vorbească până și celor care au profitat sau încă profită politic de acea lovitură antidemocratică și antistatală. Apropo, cum se simte doamna Maia Sandu în clădirea distrusă de colegii ei politici pe 7 aprilie și reparată apoi cu greu?

Acum 12 ani, R. Moldova se scutura de un regim anacronic și autoritar care renunțase la valorile democratice și izolase țara de restul lumii

Partidul Liberal Democrat din Moldova: Noi nu uităm acțiunile provocatorilor, infiltrați în mulțime, care au deturnat protestul pașnic, dedându-se la violențe și distrugeri. Noi nu uităm acțiunile violente ale forțelor de ordine asupra manifestanților pașnici. În urma acestor violențe, cel puțin o persoană și-a pierdut viața. Omorul tânărului Valeriu Boboc nu are termen de prescripție. Noi nu uităm inacțiunile justiției care i-a protejat și continuă să-i protejeze pe cei care au organizat „coridoarele morții” și au torturat sute de tineri în comisariatele de poliție. A uita asemenea orori înseamnă a admite ca ele să se repete. Dar cine își uită istoria își subminează dreptul la viitor.

Astăzi, miercuri, 7 aprilie 2021, se împlinesc 12 ani de la protestele care au urmat scrutinul parlamentar din 5 aprilie 2009. Rezultatele alegerilor parlamentare, care arătau victoria Partidului Comuniștilor din R. Moldova și 60 de mandate în viitorul Legislativ, a determinat mii de tineri să iasă în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), în semn de protest împotriva regimului comunist.