Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Cum a fost ignorat…

FOTO Cum a fost ignorat Igor Dodon în postările de pe rețelele de socializare ale liderilor mondiali

Aflat la Paris, unde are loc Forumul Păcii și evenimente consacrate Centenarului încheierii Primului Război Mondial, Igor Dodon publică pe rețelelele de socializare și pe site-ul Președinției mai multe fotografii în care apare alături de importanți lideri politici la nivel mondial, precum Donald Trump, Angela Merkel, Recep Tayyip Erdogan sau Emmanuel Macron. Totodată, președintele afișează fotografii alături de Klaus Iohannis și Petro Poroșenko, liderii statelor vecine cu R. Moldova, state în care, timp de aproape doi ani de mandat, nu a efectuat nicio vizită oficială.  În timp ce Igor Dodon susține că a discutat „într-o atmosferă informală cu mai mulți șefi de state și guverne”, niciunul dintre interlocutorii săi nu a publicat vreo imagine și nu a făcut vreo mențiune despre dialogul cu acesta.

Fotografiile publicate de Igor Dodon pe Facebook, la 10 și 11 noiembrie.

Președintele R. Moldova afișează fotografiile și pe pagina oficială de Twitter.

De cealaltă parte, persoanele alături de care pozează cuplul prezidențial de la Chișinău nu publică nicio fotografie și nicio mențiune despre discuțiile cu Igor Dodon. În schimb, aceștia au dat prioritate altor interlocutori și au afișat imagini cu ei.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a făcut publice fotografii alături de cancelarul Germaniei, Angela Merkel, și președintele SUA, Donald Trump.

Liderul de la Casa Albă nu publică nicio fotografie de la evenimentele din Paris, ci doar înregistrarea video a discursului său și un mesaj privind comemorarea „eroilor care au luptat pentru America în Marele Război”. Fără vreo mențiune despre discuția cu Igor Dodon este și pagina de Facebook a cancelarului Germaniei, Angela Merkel.

Nici liderii statelor vecine cu R. Moldova nu afișează vreo imagine cu Igor Dodon, cel care de la obținerea mandatului de președinte nu a efectuat nicio vizită oficială în România sau Ucraina.

În același timp, nici președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, sau ministrul rus de externe, Sergey Lavrov, cu care Igor Dodon, spre deosebire de Klaus Iohannis și Petro Poroshenko, s-a întâlnit de mai multe ori în ultima perioadă și se declară în relații de prietenie, nu au publicat imagini cu președintele R. Moldova.