Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Cheltuielile și donațiile de…

DOC Cheltuielile și donațiile de milioane ale Partidului Socialiștilor în primul semestru al anului 2018

În primul semestru al anului 2018, Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) a cheltuit 7 658 691 de lei, cele mai mari surse financiare fiind alocate pentru promovarea în presă și materialele promoționale, întreținerea sediilor și cheltuieli în campania electorală pentru alegerile locale din mun. Chișinău. 

Potrivit raportului financiar, PSRM a primit în prima jumătate a anului 2018 circa 4 milioane de lei din bugetul de stat, aproximativ 3 milioane de lei din donații și 971 de mii de lei din cotizațiile celor 13 412 membri de partid.

Cea mai mare sumă care a fost donată este de 26 mii de lei, investită de  Alla Pilipetcaia. Alte sume în valoare de peste 12 mii de lei au fost donate de persoane cu nume similare ale deputaților socialiști:  Oleg Lipskii, Anatolii Labuneț, Vasile Bolea, Ghenadi Mitriuc, Elena Hrenova, Adrian Lebedinschi, Petru Corduneanu, și Vlad Batrâncea.

Pe lângă alocațiile respective, în contul socialiștilor au rămas 209 mii de lei din perioada precedentă de gestiune.

În ceea ce privește cheltuielile partidului, cea mai mare sumă, de peste 2 milioane de lei, a fost investită pentru promovare. Peste 1 milion de lei a fost alocat pentru întreținerea sediilor,  circa 357 de mii de lei pentru cheltuielile personalului și aproape 163 de mii de lei pentru telecomunicații.

Participarea candidatului PSRM, Ion Ceban, în campania electorală pentru alegerile locale din mun. Chișinău a costat partidul 388 de mii  de lei.

Pentru organizarea întrunirilor, manifestațiilor publice și a cursurilor de instruire pentru membrii de partid au fost investiți peste 152 mii de lei, pentru bunuri imobile  – 17 mii de lei,  iar pentru cheltuielile de birotică – 12 mii de lei.

În urma cheltuielilor pe parcursul celor șase luni, PSRM a rămas în cont cu circa 10 mii de lei.

Citiți și:

Cine sunt finanțatorii PPDA și câți bani a cheltuit partidul în jumătate de an

Imaginea de milioane a PDM: Cât au cheltuit democrații în șase luni și cine i-a sponsorizat