CEC: Procesul de votare în cele 10 localități din țară se desfășoară în regim normal. Până la ora 09:00, peste 800 de alegători și-au exercitat dreptul la vot – FOTO
Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că procesul de votare în cele 10 localități din țară, unde au loc alegeri locale noi pentru funcția de primar și consilieri locali, se desfășoară în regim normal.
Până la ora 09:00, 866 de alegători și-au exprimat dreptul la vot.
- satul Hagimus, raionul Căușeni – 72 alegători (3,34%);
- satul Moara de Piatră, raionul Drochia – 37 alegători (3,48%);
- satul Glinjeni, raionul Fălești – 141 alegători (5,33%);
- comuna Ghetlova, raionul Orhei – 146 alegători (7,36%);
- comuna Horodiște, raionul Rezina – 57 alegători (5,81%);
- satul Zăicani, raionul Râșcani – 131 alegători (6%);
- satul Zastânca, raionul Soroca – 67 alegători (3,46%);
- satul Tătărești, raionul Strășeni – 36 alegători (2,91%);
- comuna Bobeica, raionul Hîncești – 64 alegători (2,66%)
- comuna Lozova, raionul Strășeni – 115 alegători (2,10%).
Secțiile de votare vor fi deschise până la ora 21:00.
Duminică, 29 mai, au loc alegeri locale noi în 10 localități din țară. Pentru scrutinul de astăzi au fost organizate 18 secții de votare, iar la urnele de vot sunt așteptați 22 053 de alegători.
Conform CEC, în 8 localități urmează să fie ales primarul: comuna Ghetlova, raionul Orhei; comuna Horodiște, raionul Rezina; satul Zastânca, raionul Soroca; satul Moara de Piatră, raionul Drochia; satul Tătărești, raionul Strășeni; satul Glinjeni, raionul Fălești; satul Zăicani, raionul Râșcani și satul Hagimus, raionul Căușeni.
Pentru cele 8 mandate de primar, candidează 30 de persoane. Dintre acestea, 23 sunt desemnate de formațiuni politice, iar alte 7 sunt candidați independenți.
Astăzi au loc alegeri locale noi în 10 localități din R. Moldova. Peste 22 de mii de alegători sunt așteptați la urnele de vot
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.