Principală  —  IMPORTANTE   —   Candidata PAS la o primărie…

Candidata PAS la o primărie din raionul Sângerei, fostă socialistă, devansată de oponent, deși în primul tur de scrutin s-a clasat pe primul loc

Sursa foto: ZdG

Candidata Partidului Politic „Partidul Schimbării”, Natașa Bezerău, a câștigat fotoliul de primar al comunei Bilicenii Vechi din raionul Sângerei, potrivit informațiilor preliminare publicate de Comisia Electorală centrală (CEC). Aceasta a devansat-o cu 4.54% din voturi pe candidata PAS, Ala Guzun, fostă socialistă.

Mai exact, conform datelor CEC, Natașa Bezerău a obținut 632 de voturi, iar contracandidata sa, Ala Guzun – 577 de voturi.

În primul tur de scrutin al alegerilor locale generale, Ala Guzun a obținut 42.26% din voturi, însă nu au fost suficiente pentru o victorie asupra contracandidatei, care obținuse atunci doar 25.34% din voturi.

Sursa: Captură foto pv.cec.md

Până acum mandatul de primar a fost exercitat de Ala Guzun, care în campania electorală din 2019, atunci când lupta pentru al doilea mandat la șefia Primăriei comunei Bilicenii Vechi, susținea activ partidul condus de Igor Dodon, participând chiar și la întâlniri cu liderul socialist. Întrebată anterior de Ziarul de Gardă ce a făcut-o să-și schimbe preferințele politice (în 2023 este susținută de PAS, n.red.), ea a declarat că atât timp, cât fondurile europene vor ajuta R. Moldova să se dezvolte, ea o să meargă „cu pași europeni”. 

Circa 314 mii de alegători au participat la turul II al alegerilor locale generale, ceea ce înseamnă o participare de peste 36,7% din numărul total de cetățeni cu drept de vot așteptați astăzi la urne.

Conform prevederilor Codului electoral, în al doilea tur de scrutin, alegerile se vor declara nevalabile dacă la ele au participat mai puțin de 1/5 din numărul persoanelor înscrise în listele electorale. Conform datelor preliminare, în fiecare dintre cele 273 de localități, unde astăzi a avut loc turul doi de scrutin, a fost înregistrată o prezență la urne mai mare decât 20 la sută.