Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Ministrul de Externe al Romaniei:…

Ministrul de Externe al Romaniei: “Viitorul european comun al Romaniei si R. Moldova ar trebui sprijinit muncind asupra unor proiecte comune economice”

„Tema regionaliozarii pe criteria entice reprezinta o prioritate a unor lideri politici cu minti infierbantate”, a declarat astăzi, in cadrul Universitatii de Vara Izvoru Muresului, titus Corlatean, ministru de Externe al romaniei, precizand ca “regionalizarea nu va avea loc in Romania decat pe baze economice”.

Cu referire la perspectivele europene ale R. Moldova, Titus Corlatean a declarat ca Romania face totul pentru a sprijini obiectivele europene sI integrarea europeana a R. Moldova. “Nu avem cum sa fim insensibili fata de fratii nostril din R. Moldova”, a punctat Corlatean, precizand ca “Summitul de la Vilnius poate insemna o pagina noua in istoria Basarabiei. Rezolvarea problemelor vizelor, a liberei circulatii vor insemna o pagina noua, iar aceasta idée ar trebui sustinuta de toti actorii politici”, or, “un obiectiv poate fi atins sau poate fi ratat din lipsa de inteligenta politica, din lipsa de intelepciune”.

Ministrul de Externe al României a mai spus că “viitorul european comun al Romaniei si R. Moldova ar trebui sprijinit muncind in favoarea unor proiecte comune economice, asigurarea unei independente energetice a R. Moldova”.

 

Publicitate
Publicitate