SRL “Cristal clean”: O afacere “curată” a familiei Hotineanu?

Vladimir Hotineanu, preşedintele Comisiei parlamentare protecţie socială, sănătate şi familie, susţine că nu o cunoaşte pe Iulia Scobioală, cofondatoare a SRL “Cristal clean”, şi nici nu are vreo atribuţie la câştigarea de către această firmă a licitaţiilor organizate de spitalele din Chişinău pentru spălarea rufelor din banii publici. În acelaşi timp, unele firme cu acelaşi gen de activitate acuză SRL “Cristal clean” de acaparare a comenzilor spitalelor pe baza relaţiilor de rudenie ale fondatorilor acesteia cu Vladimir Hotineanu. Chiar dacă oficialul neagă orice legătură cu această firmă, reporterul ZdG a descoperit o serie de coincidenţe care converg spre concluzia că Iulia Scobioală este, totuşi, fiica lui Vladimir Hotineanu.

Un reprezentant al întreprinderilor pentru spălarea rufelor a comunicat ZdG că mai multe firme din domeniu sunt ameninţate cu sistarea activităţii şi cu disponibilizarea angajaţilor după ce toate comenzile de la spitale au fost concentrate la întreprinderile unor oficiali ai Ministerului Sănătăţii şi Parlamentului. Sub acoperirea anonimatului, sursa ZdG a dezvăluit că afacerea se desfăşoară în incinta spălătoriei de la Spitalul Clinic Republican şi este gestionată de către Cristina Mudrea, fina lui Vladimir Hotineanu, preşedintele Comisiei parlamentare protecţie socială, sănătate şi familie.

Preţ de dumping?

Reprezentantul firmelor concurente a menţionat că, la ora actuală, majoritatea firmelor recurg la speculaţii prin abaterea de la normele tehnologice în vigoare privind spălarea rufelor pentru a reduce preţurile şi a câştiga licitaţiile organizate de spitale. Cu toate acestea, el constată că, în cazul concentrării unor volume mai mari de rufe, eficienţa creşte şi spălătoria respectivă are posibilitatea de a stabili un preţ mai mic.

De cealaltă parte, Cristina Mudrea, conducătoarea SRL “Cristal clean”, declară că dispune de dovezi că acuzaţiile respective sunt nefondate. “Este vorba de business. E concurenţă. Multora nu le place că noi am intrat pe piaţă şi le-am stricat piaţa lor. Ei lucrează incorect, iar noi lucrăm corect”, susţine Cristina Mudrea.

Ieftin şi de calitate?

Solicitat de ZdG, Marin Rotaru, directorul interimar al Institutului de Cercetări Ştiinţifice “Centrul Mamei şi Copilului”, a specificat că, în ultimii trei ani, instituţia pe care o reprezintă a contractat diferiţi prestatori de servicii pentru spălarea rufelor. Rotaru a numit printre aceştia o firmă din Durleşti şi SA “Nufărul”, dar s-a eschivat să dea prea multe detalii despre firma cu sediul la Spitalul Clinic Republican, contractată în 2012.

“Anul acesta e mai ieftin decât anul trecut. Dacă, în 2011, noi spălam lenjeria cu aproape 12 lei/kg, anul acesta e cu 10 lei/kg. Se spală mai ieftin şi mai curat. Economisim sume mari faţă de anul trecut”, a specificat Marin Rotaru. Cu toate acestea, la secţia internare a Centrului Mamei şi Copilului, reporterului ZdG i s-a recomandat ca la spitalizare să-şi aducă albituri de acasă, pe motiv că ale instituţiei “sunt spălate toate la un loc şi nu arată prea bine”.

Refuzăm să scrieţi

Cristina Mudrea a declarat că pe reprezentanţii SRL “Cristal clean” nu-i interesează ceea ce vrem să scriem despre afacerea legată de spălarea rufelor din banii publici. Cu toate acestea, conducătoarea firmei a accentuat că se va adresa în judecată dacă nu vom scrie adevărul. “Noi, pur şi simplu, refuzăm să scrieţi orice articol. Suntem gata să mergem în judecată dacă srieţi ceva care nu este corect, dacă nu e dreptate”, a declarat Cristina Mudrea.

Conducătoarea întreprinderii spune că reprezentanţii firmelor concurente au încercat să intre în contact cu cei de la SRL “Cristal clean”, dar au fost refuzaţi. “Au zis: dacă vreţi război, noi o să vă facem război”. Cristina Mudrea afirmă că dispune de dovezi că firmele concurente plătesc bani unor persoane ca ele să vorbească “în dodii” despre SRL “Cristal clean”. “Noi am vrut să lucrăm liniştit, fără nicio problemă, dar dacă ei se bagă în probleme, şi noi o să le facem lor probleme şi atunci o să vedem cine o să câştige”.

De unde au ei informaţii?

Cristina Mudrea a menţionat că SRL “Cristal clean” a câştigat cinstit licitaţiile organizate de spitalele din Chişinău pentru spălarea rufelor, iar beneficiarii nu au nimic împotriva serviciilor prestate. Solicitată să comenteze acuzaţiile aduse de firmele concurente precum că succesul la licitaţii s-ar datora relaţiilor de rudenie ale partenerei sale de afaceri, Iulia Scobioală, cu Vladimir Hotineanu, Cristina Mudrea a răspuns: “De unde au ei informaţia aceasta, că este fiica sau cine este?”.

Vladimir Hotineanu a respins acuzaţiile ce i se aduc. “Eu nu am spălătorii şi nici Iulia Scobioală nu e fiica mea. Toate minciunile acestea lăsaţi-le într-o parte. Nici Cristina Mudrea nu este fina mea. Nu ştiu cine este Cristina Mudrea. Dumneavoastră ce, sunteţi anchetator?!”, a întrebat retoric Vladimir Hotineanu şi a închis telefonul.

Facebook şi viaţa privată

În mai multe poze postate pe reţeaua de socializare Facebook, Cristina Mudrea apare în compania Iuliei Hotineau, care, întâmplător sau nu, a absolvit aceeaşi instituţie de învăţământ ca şi fiica lui Vladimir Hotineanu – UMF “Carol Davila” din Bucureşti. Pe acelaşi portal de socializare mai puteau fi văzute fotografii ale Iuliei Hotineanu în ipostaze de cuplu cu Andrei Scobioală, iar într-un comentariu postat la 30 ianuarie 2011 de Ludmila Cuzmici se menţiona: “Scumpii noştri fini Iulia şi Andrei… in love… forever…”.

Anterior, Vladimir Hotineanu a declarat presei că toată familia sa activează în sistemul de sănătate. “Soţia mea este medic, fiul – chirurg, iar fiica e studentă la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” de la Bucureşti”. Chiar dacă, la momentul scrierii acestui articol, toate informaţiile de pe contul Iuliei Hotineanu pe Facebook fuseseră şterse, pe aceeaşi reţea mai puteau fi găsite postări cu fotografiile ei şi comentarii ale prietenilor.

Fondatorii “Cristal clean”

Potrivit unei informaţii a Camerei Înregistrării de Stat, Întreprinderea mixtă “Cristal clean” SRL a fost înregistrată la 14.12.2010 cu un capital social de 3,2 mln de lei. Aceasta are patru fondatori: Mudrea Cristina Valeriu cu o cotă de 35%, Puddu Francesco – 20%, Enachi Mihail Anton – 20% şi Scobioală Iulia Vladimir – 25%.

Reprezentanţii unor medii de informare au publicat, la finele anului trecut, informaţii conform cărora SRL “Cristal clean” ar dispune de un contract pentru arendarea unor încăperi ale Spitalului Clinic Republican cu suprafaţa de aproape 622 metri pătraţi până în anul 2060.

Andrei Usatâi, ministrul Sănătăţii, a declarat că nu cunoaşte nimic despre SRL “Cristal clean”. “Nu cunosc nici compania, nici pe fiica lui Hotineanu. Sunt foarte multe şi nu pot să le ţin minte pe toate… În special, pe aceasta chiar nu o cunosc”, a accentuat ministrul Sănătăţii.

Potrivit unei informaţii oferite ZdG de Ministerul Sănătăţii, SRL “Cristal clean” dispune de contracte pentru spălarea lenjeriei cu spitalele clinice republican, de psihiatrie şi de boli infecţioase “Toma Ciorbă”, precum şi Institutul de Cardiologie şi Centrul Mamei şi Copilului.

Cristian BUNESCU

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

31 comentarii

 1. Petru

  Trimiteti va rog materialul respectiv la Procuratura municipala cu o scrisoare de alturata si cereti calificarea juridica a activitati “Cristal clean”

 2. Irina

  moldova este o tara mica, practic , daca intram in tema, toti suntem rude, avem prieteni, cunostinre comune, sa admitem, ca ceia ce ati scris e adevarat, SI CARE ESTE PROBLEMA, DACA ACEASTA FIRMA ARE CELE MAI BUNE PRETURI SI SERVICII, CE TREBUIE SA FACA FIICA, FIUL, SORA, FRATELE, NEPOTUL, FINUL, DACA ARE O RUDA “SUS”, sa nu faca nimic, sa moara de foame, sunt organe, care trebuie sa-si faca treaba, important sa plateasca impozitele si taxele, asigurarile sociale, medicale sa nu incalce legislatia, in rest CARE E PROBLEMA?

 3. MonteCurchi

  Problema se iscă în:în ce condiţii şi circumstanţe a căpătat firma respectivă o chirie aşa de preferenţială în sediul unei instituţii publice din subordinea Min Sănătăţii, în ce condiţii şi circumstanţe a cîştigat tenderul pentru atîtea instituţii cu un volum impunător, care este procesul tehnologic aplicat, costul materiei prime folosite(praf, apa, munca, lumina e.t.c.) cine o achită şi din a cui cont, care-i calitatea rufelor spălate fiind verificate aleatoriu post factum, ridicate de la spitalele menţionate şi examinate prin expertize. Şi încă multe alte întrebări ar trebui să fie puse dacă de acest caz se vor ocupa specialişti independenţi şi nu rude. Ideal ar fi nişte auditori şi experţi străini. Părerea la “Ai noştri” v-a fi cumpărată sau impusă prin metode specifice organelor abilitate…

 4. Ana

  :))) m-ati facut sa rid :))) sa inteleg ca totusi ideea acestui articol nu e despre afacerea lui Hotineanu, ci despre concurenta la noi in tara. Vad ca a fost mentionat si “Nufarul” :))) Sa fie oare vorba de un articol scris la comanda? Mdaaa… uite asa in tara asta plina de politici, politzisti si JURNALISTI corupti se face totul cu banul. Vorba ceea- “Cine plateste, acela “tantzuieste”!!!”, asta e. Murdariti numele jurnalistilor, plus la toate articolul e scris intr-o forma de compunere la tema libera :))) Cu atitea probleme in tzara, ne mai trebuie sa citim prin ziare si fel de fel de prostii.
  Mai bine ati scrie articole in fiecare zi despre nenorocirea oamenilor care au suferit dupa ploile de zilele acestea, sarmanii au ramas fara roada… Dar nu despre viata oamenilor care nici nu avem noi treaba, nu imi este mie nici frig nici cald din cauza la niste afaceri in Chisinau.
  Minte si succes la toti 🙂

 5. Ana

  Vad ca Petru (cel cu procuratura), are interese in situatia data :))))))))))))))))) Vreau si eu! :))))

 6. Corneliu

  Sint de acord cu Irina, sint afacerist, si am si eu niste rude care sint CINEVA in Moldova, avem si numele comun. Nici nu va imaginati ce probleme am mereu. Parca sint cazuti in cap toti, de ce va pare la toti ca daca ai pe cineva undeva, inseamna ca gata, pile. Intr-adevar, stai pe “buci” si mori de foame, nu ai voie sa ai vreo afacere, trebuie sa lucrezi pe ascuns sau sa te angajezi “magarul” cuiva.
  Uite de asta si am plecat din Moldova… tara de prostalani la putere, si nu numai…

 7. Vasile

  Cred ca avem nevoie de jurnalisti care sa desopere astfel de conexiuni si justitie care sa pedepseasca politicienii pentru traficul de influenta. Parerea mea e ca Ana habar nu are ce e compunere si ce e articol, dar se vede si ce fel de musca i-a intrat in ochi.

 8. Dumitru

  Nu sunt totusi cam lacomi? N-au creat bine firma, nici n-au apucat sa testeze normele tehnologice ca au si monoplizat toata piata. 3-4 oameni se scalda in bunastare, arunca banii pe hoteluri luxoase, calatorii exotice, iar alte cateva sute sau chiar mii sunt aruncate in strada, raman fara o bucata de paine.

 9. Octavian

  FACETI NISTE INVESTIGATII CUM SE CASTIGA LICITATIILE LA DEPARTAMENTUL PENITENCIARELOR , ACOLO SA VEDETI FIRME SI BANI SPALATI, ACOLO SA VEDETI CE CASE, APARTAMENTE , MASINI AU COLABORATORII DE LA ACHIZITII SI LUCRATORII DIN INCHISORI, ATI GASIT VOI INVESTOGATIE LA SPALATORIE DE RUFE , DUCETI-VA ACOLO UNDE SE SPLALA MILIOANE , DA NU LA SPALAT PROSTIRI???

 10. Alexei

  OAMENI BUNI IN PIX II DOARE PE FOTII,ACTUALII SI VIITORII CONDUCATARI, DE CE SPUNETI VOI.RM (RIBBENTROP-MOLOTOV) ESTE O SPALATORIE DE BANI.IN RM SA FACI O AFACERE CINSTITA ESTE IMPOSIBIL.REINTRGIREA TARII – UNIREA CU TARA ESTE UNICA SOLUTIE. DESTEAPTA-TE ROMANE !

 11. Just

  conducerea PL sa aiba grija de cadrele sale! Sa -l mai ia in vizor pe Lupu de la Agentia Moldosilva. Are o biografie interesanta chiar pentru organele de drept. desi e functionar, are afaceri pe cae le cueaza si in pezent. Face un lobby puternic pentru apropiatii sai, totodata, creind probleme la concurenti. si daca ar fi legale actiunile sale prin care creaza obstacole. am auzit si de afaceri murdare cu lemnul… si sa se mai stie, ca domnia lui nu are nici o problema cu justitia, aceasta chiar servindu-l. In schimb justiti este plina de permisuri pentru vinatoare, arme scumpe primite cadou. ghiciti de la cine?…

 12. E-st

  Ana,
  subtil ai luat-o cu “nenorocirea” oamenilor,ai strategie de smechera,dar nu si de inteligenta.A fi viclean nu inseamna a fi si destept.
  Nenorociri vor exista atata timp cat vor exista cei ca Hoțuneanu,care au facut din parlament si guvern clanuri de familie,un teren fertil de afaceri ilicite si spalare de bani.
  Nu vad ce-i de ras,dar rad ca in poarta pietii numai rasurile,iar articolul nu e despre concurenta cum incearca sarlatanii s-o indoaie,ci exact despre biznes-hoti,borfasi,pungasi,jeguri,care sub vălul parlamentului se indoapa pe furis si le tremura chilotii cand da presa de hotiile lor,ca anchetatorii n-au timp,la atata banarit de spaga,cand sa se mai ocupe si de talhari bagati in parlament.
  Te dai de gol cu ‘nici cald,nici frig’,se vede de la o posta ca esti chiar cea cu musca pe tartaca.Nu mai poti tu de ‘prostiile’ de prin ziare,faptul e ca te-a pus in garda adevarul.
  Sper sa ajung ziua cand cocina-parlament de hoti si talhari sa fie bagata la zdup,numai asa cei nenorociti si pradati de 23 de ani,de care tu nu poti dormi de grija lor,vor rasufla usurati cu banii in buzunar decat sa plateasca o banda de interlopi infractori cuibariti in parlament si guvern.Se alterneaza prin rotatie,unii si sceiasi o data acolo si o data dincolo,iar nenorocitii ii platesc sa fure bine si profund.
  Ca sa propui minte altora,trebuie intai s-o ai,iar la succes is generos si eu:de o celula 2×2 ce zici,si cat mai degraba?

 13. Ana

  E-st, scopul meu nu a fost s-o fac pe smechera sau desteapta, si va asigur ca e vorba de un articol scris la comanda si de concurenta, o stiu din surse sigure (si nu din a celor doua implicate).
  Nu cred ca e cazul sa spun ca nu am eu treaba cu “musca pe tartaca”, pentru ca oricum nu veti crede. Dar pina cind nu sint dovezi clare ca a fost “furata gaina din cotetz, va rog sa tzinetzi pushka in beci”. Totzi sint buni sa tzipe, si totzi care sint la putere is hotzi… poate…dar daca e sa vorbim despre afacerile tuturor care sint la putere, nu ne va ajunge un an intreg, oare credeti ca toti traiesc din salariu si Hotineanu e unicul cu afaceri?
  Astfel de articole fac doar valurele intr-un pahar de apa deja un pic bihlita, si raspindesc doar izul din acesta. Sint instantze care ar trebui sa aiba grija de licitatziile din Moldova, si sa verifice cine si ce prezinta la acestea. Insa in cazul dat, un reporter, din senin, a decis sa scotoceasca si aduca niste informatzii care sincera sa fiu mai mult seamana cu o birfa din “presa galbena”. De ce oare? 🙂
  Pina cind nu vor avea loc investigatzii si nu vor aparea in surse media televizate dovezi si interviuri a procurorului si a altor persoane implicate in toata situatzia data, nu voi crede nici o “boaba” din cele scrise mai sus. Cred ca poate fi o afacere a fostului ministru, dar ca e ceva mai mult decit o simpla afacere- nu. Prea multa rautate in oameni din cauza saraciei, imi aduce aminte de o perioada din istoria noastra, cind au venit comunistii si au spus- SUS cu gospodari si cu cei care au cu un leu mai mult ca multzimea, deport si “rastrel” 🙂 La noi in tzara toate afacerile se controleaza de 3 oameni, poate 4, asa ca oricum chiar si in articolul dat sint interese 🙂
  Asa ca daca vreti sa aveti, datzi din coate si nu mai ascultatzi toate birfele.

 14. dragos

  Daca Hotineanu e asa de cinstit, sa-si recunoasca cu demnitate afacerile si sa nu se ascunda ca un las in spatele peretilor de la Parlament!

 15. dragos

  De ce Hotineanu ascunde legatura cu fiica Iulia? De ce ascunde legatura cu nora Alina care nu demult a fost implicata in scandal de proportii cu medicamente p-u ferilizare in vitro? De ce neaga ca odata cu venirea sa la minister l-a facut pe fratele nurorii sale cu un post mare la minister? Si de ce in general isi ascund afacerile de familie? Pentru ca inteleg ca oamenii o sa-si puna intrebarea: de unde o familie de medici are toate aceste posibitati? Cu certitudine ca nu din salariul pe care il primesc la spitalele unde activeaza. Macar sa aiba pic de rusine cind face mari declaratii prin Parlament, ca oamenii nu sint prosti.

 16. gelu

  Bravo ziaristilor care nu se tem sa publice aceste date.Odata si odata adevarul va triumfa, iar hotii in lezge ca Hotineanu va raspunde pentru toate abuzurile comise. Minte cind zice ca habar nu are cine e Iulia Scobjoala si partenera ei Mudrea! Iulia e fiica dinsului si nasa lui Mudrea. Nunta a avut loc cam vreo doi ani in urma la Casa Vinului si onorabilul Hotineanu a fost si el acolo. Ati uitat deja? Sau uitati doar ceea ce va convine, d-le deputat???? Iar faptul ca inchide telefonul in nas jurnalistilor este tipic pentru dumnealui, asa face un adevarat ales al poporului cind i se pun intrebari incomode. Iar aceste investigatii nu sint valurele,cum a scris cineva, dar sint niste adevaruri ale timpurilor noastre cind in parlament ajung parvenitii si isi rezolva acolo problemele personale, uitind de oamenii de rind care i-au ales.

 17. asandi

  nu merge vorba de concurență domnilor, aici apare așa zisul conflict de interese, pe cînd hotineanu era ministrul Sănătății, contract de chirie pînă in anul 2060, nu vă pare ceva straniu? cred că cineva trebue să-și presoare cenușă pe cap și să se pocăiască…

 18. E-st

  Ana,
  scuze daca esti un muritor de rand,dar daca faci misto,sa fie de capul clanului Hoțuneanu.
  Oricum,cele scrise si de altii se rezuma la un fir rosu:daca-s usa de biserica,de ce fac pe ei la vederea jurnalistilor? Daca eu n-am nimic de ascuns,de ce m-ar deranja prezenta jurn.?
  Pe tine nu te deranjeaza hotia si pungasia mai-marilor,care,odata ce se vad “acolo”,isi incep activitatea infractionala pe banii prostilor? Cum de nea Costache n-are afaceri asa nitam-nisam din sapa si da ortul mort de foame? Pentru ca n-are imunitate de pungas.
  Nu te deranjeaza cloaca asta de cocalari,pt care valorile sunt mataranga la ei si la ele ugerul afara,asortat cu 2 bastoane infipte-n fund,dar is manageri,directori,presedinti? In final,prosti de li s-a vestejit si piercing-ul fara niciun semnal de la creierul neted. Dar tineri instruiti la facultati prestigioase din lumea intreaga spala vase pe la patroni-baroni cu 2 clase ca la tren,pt ca papà n-are ranjetul de parlamentar.Pt ca toata grija deseurilor umane cu imunitate e sa hapcaiasca cat incape,sa se indoape pana crapa,fiindca cei 90% de prosti is dati pe fata pamantului numai ca sa taraie jugul pt banditi,talhari,popi si tot felul de interlopi.
  Ce inseamna imunitate? Te platesc eu, de ce sa te “protejezi” de mine? Nu faci fata,ai plecat si punct.Insa imunitatea inseamna hotarul dintre contribuabili si hoti,din start imunitate inseamna hotie.Aici e ingropata mata.Hotii si-au inventat un zid de aparare vizavi de cei,care ii platesc sa-si faca datoria onest.Dar din start hotul stie ca numai cu imunitate scapa de furia gloatei si de puscarie.Cel onest n-are nevoie de imunitate.Hoarde intregi de “imuni” platiti la greu de saraci,dar nu te apropii nici pe la poarta unui minister,pt ca imunilor le e greata de terfosi,dar nu si de banii lor.Cui slujesc bandele astea,daca cel de rand n-are acces la nicio institutie de stat?
  Au trecut 23 de ani de foc si para de pe urma marlanilor imuni.Cred ca mai rezistam vreo 5-6,asa a fost si in tarile musulmane,nimic nu e vesnic,totul se naste si totul moare,popa o stie mai bine,dar si el e imun prin povesti si averi in numele domnului,domnul are nevoie de euri si vile cu 4 niveluri.
  Smenarii,caricaturile analfabete,platite din bani publici,dar puroiate de coruptie,sa dea afara gainarii de prin puscarii si sa intre benevol la racoare,pt ca s-ar putea sa intarzie la o revolta a maselor infuriate si sa aiba soarta lui Gadaffi.Mubarak a scapat cu a putrezi la bulau.

 19. s.b.

  Din careva comentarii de mai sus vad ca unii adepti sau poate chiar rude dea hotinenilor mai au tupeul sa si scrie comentarii in bataie de joc. Aceasta este tragedia neamului nostru. Cu cit tupeu scrie doamna ca trebuie sa dam din coate si v-om avea si noi afaceri. Daaaa, sigur, poate doar daca facem mariaj cu cineva din familia Hotineanu si o sa incepem a deschide firme in stinga si in dreapta, dupa care v-om iesi pe la TV si v-om face declaratii siropoase despre viitorul nostru european.In Europa, stimate domnule Hotineanu, demult faceati puscarie pentru toate afacerile necurate pe care le detineti! Iar masca de familie de medici onesti nu va prinde bine, provoaca greata oamenilor. Justitia va triumfa, dumneavoastra n-o sa stati vesnic in Parlament si atunci interesant ce o sa faca familia dv-ra de mari medici!

 20. Dumitru

  De ce oare ar vrea Ana sa demonstreze ca negru-i alb si nu negru?! E cumva benefic ca banii publici sa fie spalati de demnitari, iar cetateanu simplu sa platesca pentru orice, deja si pentru ceea ce trebuie sa plateasca bugetul statului? Cat despre lenjeria de la spitale. Ea este doar inmuiata, fara detergent, fara nimic, e vanata. Nu vad cetatenii care sunt nevoiti sa-si ia lenjeria de acasa? Si atunci pentru ce se mai transfera milioane de lei?!.

 21. s.b.

  Apropo, stiati ca acum citiva ani SOACRA LUI VLADIMIR HOTINEANU, mama nurorii sale Alina, CARE LUCRA PE ATUNCI LA VAMA A FOST RETINUTA PENTRU MITA ?? Totul a fost filmat, au ramas in arhiva. Atunci totul a acoperit insusi Hotineanu, ca doar e mare profesor si doftor si multi demnitari s-au tratat pe la el si erau tinuti la cheremul sau. O familie de hoti “pursinge”, da nu de doctori

 22. ianus

  zdg! uite-te si la terra cleaning srl. e firma lui plahatnic, care “a luat” moldtelecomul,victoriabank sa faca “curat”. a mai luat si aeroportul, tot sa faca “curat” iaca acolo si la telecom ..da! se mai zvoneste sa mai faca curat si la banca de economii(si asta dupa atita scandal prin adunari de actionari,scoaterea nescoaterea la vinzare a bancii de economii,etc…).Intimplator oare?

 23. Vasile

  La Centrul Mamei si Copilului, in 2010, s-au spalat rufe de 1,6 mln de lei, iar in 2011 – de numai 800 de mii. Directoruol de acum se cruceste ca si 800 de mii e mult prea exagerat. Deci, pentru ce se aloca bani din bugetul de stat?

 24. Traian

  Am citit atent articolul – BRAVO celor de la ZDG.

  Sunt o persoana care direct/indirect se cunoaste cu nepotul d-lui Hotineanu – Iurie Hotineanu(sotul dnei Cristina Mudrea).

  Care la stinga si la dreapta se lauda la prieteni ca s-a apucat de business si a inceput sa aiba aere de mare antreprenor.

  Cel mai interesant este faptul ca pesronal am auzit de la el ca si-a deschis o SPALATORIE.

  Respectiv cat de mult nu s-ar scuza “afacerista disciplinata” (Cristina Mudrea), e clar de la o posta ca toate licitatiile sunt castigate datorita relatiilor de rudenie.

  Respectiv articolul dat este 100% de ADEVAR.

  Consider ca ar trebuie si mediatizat la posturile TV.

 25. KoaKing

  draga mea, mi-a luat mai mult pana am invatat aitimetrca, astfel incat sa pot face adunarile de pe site-ul Andreei Multam fain pentru comentariul acesta. Sper ca e de bine faza cu pata de culoare. Nu de alta, dar sper sa nu fiu doar o pata care trebuie scoasa )Mie imi place verticalitatea ta. E o calitate din ce in ce mai rara in societatea noastra! Pastreaz-o vie in tine toata viata!Din toata inima, iti doresc si eu sa iti fie bine si sa-ti urmezi frumos calea!

 26. Mirela

  ..si de ce toata lumea asa se tot revolta…oricum nici o atitudine nu se va lua nici acum nici in viitorul apropiat..din pacate asta este realitatea tarii noastre! Cine are putere, sustinere politica, bani se gasesc cand detii posturi, viclenie, tupeu etc…face orice isi doreste in Rep. Moldova. Se condamna oameni cinstiti se dau afara oameni muncitori si care traiesc de azi pe maine..in detrimentul oamenilor din familia Hotineanu si multi altii, ca e plina tara cu asa personalitati…pacat ca unii nu mai stiu de cat bine mai pot duce pe spinarea altora sarmani!!Cunosc si eu membri din familia sus numita, si ce pot spune…sunt oameni aparent grijulii care stiu sa profite la maxim de orice si oricine..sunt din astia care sunt gata sa calce peste orice principiu daca ies bani si putere..este admis orice!!!!

 27. Dumitru

  Procuratura Generală s-a autosesizat în cazul arendării a peste 600 m2 din spațiul Spitalului Clinic Republican de întreprinderea ”Cristal Clean”, care se presupune că este a fiicei fostului ministru al Sănătății, Vladimir Hotineanu – Iulia Scobioală.

  Într-un răspuns acordat de organele procuraturii se menționează că ”Procuratura Generală a inițiat investigarea acestui caz în luna mai 2012, ca rezultat al informațiilor difuzate în mijloacele mass-media”. ”în prezent se întreprind toate acțiunile ce se impun în scopul stabilirii existenței încălcării de lege, care atrage răspundere penală și în dependență de rezultatul controlului se va dedice conform legislației”.

 28. Ion Moldovanu

  Da D-le Hotineanu,va vine cistigul din toate partile:tot in familie…..Ati ajuns departe! Bravo!
  ….Cu asa conducatori vom fi in EU doar geografic!!!

 29. Pingback: (doc) Contracte cu statul pe timp de criză pentru firme afiliate deputaților și miniștrilor | Demisia.md

 30. Pingback: [doc] Afacerile de familie şi interesele ascunse ale noilor deputaţi (II). Business-urile pro-europenilor | Demisia.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *