Natalia Dabija: Gumeniţă — un pensionar supărat

Obosit, slăbit şi foarte tăcut, Iacob Gumeniţă s-a prezentat la Judecătoria Buiucani împreună cu avocatul său. Nu a scos niciun cuvânt şi nu a privit în niciun obiectiv. Făcând-o pe supăratul, s-a ascuns mai tot timpul în spatele avocatului. Zice că şi el a fost bătut, a avut faţa plină de sânge. Sinceritatea fostului şef al poliţiei municipale este cam ambiguă.

Dacă tot vrea ca noi, jurnaliştii, să prezentăm adevărul, atunci de ce nu ne lasă să asistăm la proces? Astăzi, după minute în şir sub uşa judecătorului Sergiu Lazăr, grefiera a avut plăcerea să ne anunţe că acesta a hotărât ca şedinţa să fie una închisă. Nu pot să cred că şi de această dată judecătorul nu a vrut să-şi arate fizionomia la televizor, dar cred că “închiderea” şedinţei a fost cerută chiar de Gumeniţă. Mai cred că i-a pierit puterea şi autoritatea, de când umblă prin judecătorii. Nu se simte confortabil când lucrurile decurg aşa cum vor alţii. Unde-i îndrăzneala şi veselia pe care le avea în timpul şedinţelor primăriei? Umorul şi buna dispoziţie au cam dispărut în ultima vreme. Nu vă prieşte despărţirea de poliţie, dar mai ales de postul înalt? Sau pensia de la MAI e cam mică?

Până la urmă, iar s-a amânat totul. Vestea bună, pentru Gumeniţă, e că urmează să petreacă sărbătorile în libertate, liniştit, fără şedinţe, judecători şi jurnalişti. Chiar ar putea profita de faptul că bradul de Crăciun este în PMAN, iar de această dată nimeni nu l-a sustras. L-ar putea vizita, ca să se convingă că, până la urmă, binele învinge, iar sute de copii se pot bucura. Totodată, poate, în Piaţă, şi-ar aminti detalii despre noaptea de 7 spre 8 aprilie. Oricum ar fi, nu ar trebui să uite că, pe 13 ianuarie, ne reîntâlnim. În ajun de Sf. Vasile, va trebui să lase chefuitul şi să se prezinte la Judecătoria Buiucani. Poate atunci va fi mai vesel. Sărbători fericite, Gumeniţă.

Natalia Dabija

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *