Tukerberg lansează un proiect în Moldova. Vine si Tesla din Cosmos

Mark Țukerberg va lansa un proiect revoluționar în Moldova: I-Deputat. Ideea și proiectul au fost stabilite după vizita lui Filip și Candu în SUA.

Aparent, premierul Pavel Filip și președintele Parlamentului au avut o agendă foarte încărcată în SUA, în interesul statului moldovenesc. De facto, după o întâlnire de câteva secunde la Departamentul de Stat, Pavel Filip, alături de Andrian Candu, au fost liberi de activitățile de stat. După aceasta desigur că nu au mers la shopping sau la plajă, căci alta era sarcina. Vlad Plahotniuc i-a delegat să găsească în SUA o tehnologie nouă, revoluționară, pentru a câștiga alegerile parlamentare din toamna anului 2018.

Cei doi trebuie să găsească o tehnologie care să producă deputați pentru Partidul Democrat, căci la acest moment – situația e mai mult decât dramatică. PD este într-o mare criză de oameni care ar fi aleși, căci alegerile nu s-au soldat cu rezultate foarte bune în noiembrie 2014, în cadrul ultimelor parlamentare. Iar tot ceea ce a urmat nu a crescut șansele acestui partid, ci dimpotrivă – le-a redus. După alegerile din 2014, PD a încercat să cumpere mai mulți deputați și parcă a reușit o performanță, dar ceva n-a funcționat prea bine. Or, cumpărații, parcă au dat bine la numărul de deputați și la ridicat mâna la comandă, dar, pe de altă parte – au stricat imaginea și la puținii necumpărați din partid. Iar poporul, nesimțitul, zice că nu-i va mai vota!

În prezidențialele din 2016 s-a decis să nu se mai cumpere candidați la președinție, ci să fie înaintat cel mai frumos bărbat și purtat și arătat prin fața alegătorilor. A fost ales Lupu, care e și înalt, și ușor de arătat, căci nu refuza sesiunile de du-te-vino. Dar, nesimțiții de alegători se buluceau după alți candidați, așa că Lupu a fost scos din competiție înainte de alegeri, să nu mai cheltuie benzina.

La alegerile pentru fotoliul de primar al Primăriei Chișinău s-a mers pe câteva variante. Au fost lansați candidați pre-fabricați în pepiniera PD, dar de toate tipurile: și ”independenți”, și ”unioniști”, și ”pro-europeni”, și ”semi-occidentali”, și ”stataliști”. Dar așa mulți și diverși, au luat câte un mănuncheș de voturi fiecare. Păi nici așa nu se poate! Alegerile au fost câștigate de unul care nu place partidului de guvernământ! Și de ce acest partid este de guvernământ, dacă alegerile le câștigă unul care nu-i este pe plac? E un nonsens. Așa că justiția, în toate instanțele sale, a ținut cu partidul de guvernământ și a invalidat alegerile. Dacă PD nu are primar la Chișinău, să nu aibă nimeni!

Până aici toate au mers cum au mers, dar alegerile parlamentare din toamnă se apropie vertiginos. E nevoie de un fleac, ca cetățenii să aleagă 101 deputați democrați, dar se pare că e o problemă la mijloc. O problemă binomă macină acum PD: nu mai are nici candidați, nici alegători. După ce a avut loc și procedura de invalidare în trei instanțe a alegerilor locale din Chișinău, e și mai complicat. Datele preliminare arată că nu vor mai ieși la vot decât actualii deputați, miniștrii, familiile acestora și Ilan Șor cu câțiva cântăreți. Restul alegătorilor nu mai au ce pierde, nici ce câștiga la votare.

Aceasta fiind situația, Candu și Filip au bătut la ușa lui Mark Țukerberg de la Faceboog. Au promis bani, dar să se identifice o soluție bună, care să asigure dacă nu 101 deputați PD, măcar 99 de democrați în viitorul Parlament. Țukerberg i-a ascultat și nu i-a refuzat. Datele arată că au bani și plătesc repede. Practic fiecare postare pe Facebook a lui Candu, Filip, Plahotniuc și alți democrați rămași în partid intră pe rețele sponsorizată. O fi Moldova o țară bogată, deci se poate de câștigat un ban.

Da, sarcina e cam grea și tare binomă: pe de o parte – să fie convinși oamenii să meargă la vot, după ce au fost convinși că votul lor e aruncat la gunoi, iar pe de alta – să identifice oameni buni, deștepți, atrăgători de alegători. Iaca asta e dificil.

Țukerberg le-a promis democraților de la Chișinău o tehnologie nouă, care va fi testată pentru prima dată în Moldova, iar dacă va funcționa – va fi vândută și tehnologilor politici din Rusia, SUA, Iran, Coreea, Libia și oriunde va fi nevoie. Deci, s-a creat o tehnologie care produce deputați virtuali: ei sunt frumoși, îmbrăcați bine, vorbesc deștept, vorbesc când trebuie, votează cum le spui, iar când liderul de partid obosește de oricare dintre ei – îi deconectează chipul. Ideea e chiar revoluționară, căci acești deputați electronici vor consuma doar oleacă de energie electrică de la priza Parlamentului, iar salariile lor, diurnele, banii de deplasări – vor merge în contul părintelui lor financiar-tehnologic, liderul de partid Vlad Plahotniuc. Tehnologia se va numi sugestiv I-Deputat, existând și aplicații de mobil pentru a descărca deputați din internet în format 3D.

În aceeași zi, Chiril Gaburici a invitat Tesla în Moldova. Ce să mai piardă timpul prin cosmos, dacă vidul perfect legal e în Moldova?

Marian Şura-Mura

! Acest text este un pamflet şi trebuie citit ca atare

Pam­fle­tul este o scri­e­re jur­na­lis­ti­că, care vizea­ză sen­zațio­na­lul prin exploa­ta­rea rea­li­tă­ții ime­di­a­te. El își pro­pu­ne să infor­meze, să for­meze dar și să amu­ze publi­cul, capa­bil „să gus­te” din tră­să­tu­ri­le meni­te să-l defi­neas­că drept spe­cie lite­ra­ră: sati­ra, paro­dia, iro­nia și umo­rul.

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *