Lecţia Tarlev pentru viitorul prim-ministru

Curtea Constituţională a decis marţi, 20 septembrie, că legea supremă, zisă Constituţie, nu poate fi modificată printr-o lege organică. Astfel, dacă în timpul apropiat cele patru fracţiuni parlamentare nu vor alege preşedintele ţării, vom avea parte a treia oară în ultimii doi ani de “îndrăgitele” deja alegeri anticipate, care vor aduce un nou legislativ şi un nou guvern.

Aşa cum zilele Guvernului Filat-2 sunt numărate, redacţia Circ în TramVai a solicitat fostului şef al executivelor Tarlev-1 şi Tarlev-2, Vasile Pavlovici Tarlev să vină cu anumite recomandări pentru urmaşii urmaşilor scaunului său.

Fostul prim-ministru al R. Moldova şi în continuare preşedinte al Asociaţiei naţionale a producătorilor din Moldova ne-a spus că îşi doreşte ca viitorul prim-ministru să înveţe din realizările sale din cei şapte ani cât a fost în fruntea executivului: din controversatul program naţional de gazificare a localităţilor, apreciat de mulţi experţi drept o mare “spălare de bani”, din sutele de mii de locuri de muncă, create pentru moldoveni, dar nu aici, pe loc, ci peste hotare, din “găurile negre” în realizarea Planului de Acţiuni Uniunea Europeană — Republica Moldova, precum şi din relaţia cu “păpuşarul” Voronin, care l-a tras de aţe în toţi aceşti ani.

Vasile Pavlovici a precizat că asul din mâneca viitorului prim-ministru trebuie să devină ceea ce i-a reuşit lui în urma sutelor de nopţi nedormite (acasă) şi a milioanelor de neuroni ucişi (nu ai săi), şi anume “pasul înainte”, realizare pentru care Vladimir Nikolaevici l-a decorat în timpul “prezentării benevole” a demisiei din martie 2008 cu cea mai înaltă distincţie a statului — Ordinul Republicii. În speech-ul său de descăunare, Vasile Pavlovici a remarcat atunci: “Până a veni noi la guvernare, Moldova era la un pas de prăpastie. Noi am făcut un pas înainte!”

Vasile BONBON


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *