Baghirov, omul lui Putin

Scriitorul rus Eduard Baghirov, anunţat în căutare internaţională de autorităţile R. Moldova, a devenit una dintre persoanele de încredere ale candidatului la funcţia de preşedinte, Vladimir Putin. Despre aceasta se anunţă pe pagina web a partidului “Edinaia Rossia”.

Astfel, pe parcursul campaniei electorale, Baghirov are dreptul să reprezinte interesele lui Putin în relaţiile cu alegătorii, organele de stat şi organele electorale. De asemenea, acesta va exercita agitaţie politică sau orice altă activitate ce poate contribui la alegerea candidatului respectiv.

Sâmbătă, 4 februarie, Baghirov a participat la mitingul pro-Putin, care s-a desfăşurat la Moscova. În faţa a peste 100 mii de oameni, acesta a transmis salutări din partea premierului rus, în calitate de persoană de încredere a acestuia.

Pe blogul său, Eduard Baghirov scrie că se mândreşte cu noul său statut. Potrivit legii, candidatul la funcţia de preşedinte are dreptul la desemnarea a 600 de persoane de încredere. De regulă, printre acestea figurează persoane publice, scrie unimedia.md.

Cetăţeanul rus Eduard Baghirov a fost reţinut la Chişinău în ziua de 16 iunie 2011, fiindu-i incriminată participarea, în cadrul unui grup criminal organizat, la dezordinile în masă din aprilie 2009 de la Chişinău. Peste câteva luni, Baghirov a fost pus sub arest la domiciliu, dar în scurt timp, a evadat din ţară. În prezent acesta locuieşte în Moscova şi se pare că nu-şi face griji că autorităţile de la Chişinău l-au anunţat în căutare internaţională. Procuratura rusă a anunţat recent că nu există temei pentru a-l reţine pe Baghirov. Asta pentru că Constituţia Rusiei nu permite extrădarea cetăţenilor ruşi organelor de drept ale altor state. În lipsa lui Baghirov, la Chişinău, şedinţele de judecată în dosarul său ar trebui să continue.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *