Principală  —  Blog  —  Viața redacției   —   Ce puteți găsi în ediția…

Ce puteți găsi în ediția de joi a ZdG: Desovietizare, decesul unui copil sau detalii despre dosare în care sunt vizați Șor, Plahotniuc și un fost președinte de raion

Joi, în ultima ediție a ZdG din luna iunie, aflați cum Letonia și-a desovietizat țara și ce poate învăța R. Moldova din lecția letonă. Tot în ediția de joi a ZdG aflați istoria tragică a unui profesor american care preda limba engleză la o școală privată din Chișinău, al cărui fiu de doar trei ani a decedat după ce a căzut de la geamul panoramic al unei clase. Inițial, profesorul a ajuns să fie cercetat penal, fiind bănuit în dosarul morții copilului său.

În paginile Actual puteți citi o retrospectivă a revoluției eșuate a mercenarilor Wagner, dar și opinii și prognoze despre viitorul Rusiei după evenimentele de weekendul trecut. La rubrica sondaj, mai mulți experți răspund la întreabarea: Cât de pregătită este R. Moldova să înceapă negocierile de aderare la UE în această toamnă?

Din rubrica dosar aflați cine este ex-președintele de raion reținut pentru corupție în 2015, dar achitat în 2023, în prima instanță, dar și detalii despre un nou dosar penal în care este vizat oligarhul fugar, Vladimir Plahotniuc.

În paginile Exclusiv, citiți două interviuri cu avocații Eduard Digore și Viorica Grecu despre hotărârea Curții Constituționale prin care Partidul Șor a fost declarat neconstituțional, iar în pagina Realitatea aflați cum poți denunța un caz de corupție dacă ți se cere mită în spital.

„Șor mai are o datorie: 15 ani de pușcărie”, scrie Petru Grozavu, în tradiționalul său editorial, în timp ce Alina Radu se întreabă: „Un partid pro-rus interzis, altul se naște. Cum le oprim?”. Sabin Rufa se întreabă și el „Cum să ne ajutăm profesorii”, în contextul salariilor mici de care beneficiază aceștia.