Principală  —  Advertoriale   —   Simplificarea zonelor de tarifare și…

Simplificarea zonelor de tarifare și o nouă gradație de greutate a coletelor: posibilități noi pentru clienții Nova Poshta din Moldova 

Începând cu data de 15 aprilie 2024, Nova Poshta a actualizat sistemul de tarifare pentru livrarea documentelor, coletelor și mărfurilor prin Moldova. 

Trei actualizări principale ale tarifelor: 

  1. Simplificarea zonelor de tarifare va permite clienților să se orienteze mai rapid în costul de livrare. Acum, tarifele se vor calcula în conformitate cu trei zone de livrare

– în raza aceluiași oraș;
– între două orașe diferite; 
– în sat (din oraș în sat sau dintr-un sat în altul). De exemplu, livrarea documentelor în raza aceluiași oraș, din oficiu în oficiu, va costa 19 lei, mai devreme – 25 lei. Ambalajul pentru documente se va achita separat — prețul plicului fiind de 5 lei.

  1. Pentru ca clienților să le fie mai avantajos să expedieze, compania a modificat gradația de greutate pentru colete până la 2 kg, până la 5 kg, până la 10 kg, până la 20 kg și până la de 30 kg.  Astfel, tariful pentru coletele cu dimensiuni populare a devenit mai accesibil, iar acum clienții nu achită în limita categoriilor de greutate până la 2 kg, până la 15 kg și până la de 30 kg, așa cum a fost mai devreme. De exemplu, doriți să expediați un colet de 5 kg în oficiul Nova Poshta între orașe diferite, tariful va fi acum de 49 lei, anterior – 63 lei. 
  1. Se introduce o taxă suplimentară pentru expedierile prin curier de la adresă, care se va achita separat de tariful de livrare a coletelor până la de 30 kg — 19 lei. De exemplu, acum expedierea coletului de 5 kg prin curier de la adresă la adresă în raza aceluiași oraș va costa 77 de lei: taxa pentru preluare de la adresa expeditorului prin curier (19 lei) + livrarea prin același oraș (39 lei) + taxa pentru livrarea la adresa destinatarului prin curier (19 lei).

Livrarea mărfurilor peste de 30 kg va fi calculată pentru fiecare kilogram. În raza aceluiași oraș va fi de 2 lei, prin Moldova între orașe – 2.5 lei, în sate – 3 lei. Pentru preluarea mărfurilor de la adresă, clienții vor achita 39 de lei pentru fiecare 100 de kg. Astfel, clienții nu vor fi nevoiți să achite în plus pentru greutatea în exces a mărfurilor. 

Noile tarife au intrat în vigoare la data de 15 aprilie 2024. Detalii despre tarifele actualizate găsiți pe site:  https://bit.ly/442pemR