Principală  —  Advertoriale   —   Peste 51 tone de produse…

Peste 51 tone de produse au ajuns la circa 3000 de beneficiari: totalurile parteneriatului Kaufland Moldova și Banca de Alimente în 2022

De trei ani, Kaufland Moldova și Banca de Alimente colaborează pentru a reduce risipa alimentară. Începând cu luna mai a anului trecut, până în prezent, au fost recuperate peste 51.600 de kilograme de produse din magazinele Kaufland, în valoare de 1.064.000 de lei. Utilizând aceste alimente, au fost preparate 103.348 de porții de mâncare caldă pentru 3.085 de oameni, fiind repartizate prin 28 de servicii asistate. Kaufland este primul partener din retail al Băncii de Alimente în Moldova. 

Pe lângă activitățile de zi cu zi pentru recuperarea alimentelor, au fost inițiate o serie de acțiuni pentru informarea și sensibilizarea societății despre evitarea risipei alimentare. În anul 2022, a avut loc cea de-a treia ediție a campaniei „Mai puțină risipă, mai mult bine”, care a introdus un program educațional dedicat celor mai tineri consumatori. Peste 1000 de elevi din întreaga țară au devenit ambasadori ai prevenirii risipei alimentare. La finalul campaniei a fost lansat primul ghid anti-risipă din Republica Moldova, destinat copiilor, părinților și profesorilor.

În acest context, Kaufland Moldova anunță extinderea parteneriatului cu Banca de Alimente și pentru anul 2023

„La nivel de grup, am dezvoltat strategii clare de combatere a risipei în procesele noastre interne. Lucrând zi de zi cu produse alimentare, cunoaștem importanța valorificării lor la maxim, iar parteneriatul cu Banca de Alimente ne permite să dăm a doua șansă la viață tuturor alimentelor și să educăm prevenirea risipei în rândul angajaților și al clienților. Suntem mândri să continuăm colaborarea strategică și în acest an, dezvoltând noi inițiative alături de Banca de Alimente din Moldova”, a menționat Cristina Aramă, PR Manager Kaufland Moldova. 

Parteneriatul dintre Kaufland Moldova și Banca de Alimente este bazat pe bune practici internaționale și urmează principiile altor țări. Banca de Alimente colectează de la magazinele Kaufland produsele care nu mai pot fi comercializate, iar acestea sunt distribuite către organizații neguvernamentale, cantine și centre sociale, care pregătesc din ele porții de mâncare caldă. Prânzurile sunt oferite persoanelor în vârstă și familiilor nevoiașe din întreaga țară.

Anul 2022 a fost unul plin de provocări, un an dominat de criza refugiaților și de creșterea vulnerabilității oamenilor nevoiași. În aceste condiții, printr-un efort comun, am reușit să hrănim peste 3000 de oameni din toate colțurile Moldovei. În practică, acest mecanism nu a însemnat doar oferirea de hrană, ci mai cu seamă creșterea calității serviciilor și construirea unui lanț de bunătate pentru a fi alături de oamenii aflați la limita existenței”, a menționat Oleg Paraschiv, Directorul Banca de Alimente.

În 2022, Kaufland și Banca de Alimente au încurajat participarea clienților și angajaților în inițiativele de reducere a risipei alimentare. În ajunul Zilei Internaționale de Conștientizare a Pierderii și Risipei de Alimente, a fost organizată o colectă de alimente, unde clienții Kaufland au pus în circuitul bunătății aproape 3 tone de produse care pot fi păstrate pentru o perioadă mai îndelungată.

Pe tot parcursul anului 2022, Banca de Alimente a desfășurat activități de informare despre prevenirea risipei alimentare, manifestarea respectului față de mâncare, utilizarea responsabilă a resurselor economice și protejarea mediului înconjurător.

Kaufland Moldova continuă și în anul 2023 să fie un partener de încredere a proiectului „Banca de Alimente”, încurajând consumul rațional de alimente și prevenirea foametei.

Despre Banca de Alimente din Republica Moldova

Băncile pentru Alimente sunt organizații non-profit, care colectează produsele donate de importatori, distribuitori sau retaileri. Obiectivul lor este ca alimentele și alte produse în surplus să nu fie irosite, ci să fie consumate de oamenii aflați în dificultate.

Banca de Alimente este primul program național axat pe prevenirea risipei de alimente. Din iulie 2020, datorită acestuia au fost recuperate circa 278 de tone de alimente, ceea ce constituie după standardele FEBA circa 556 000 de porții de mâncare pentru beneficiarii de servicii sociale.

Despre Kaufland Moldova

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.500 de magazine în 8 țări, 148.000 de angajați și o rețea de 9 magazine în Republica Moldova. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Compania crede în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia. De aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații neguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe detalii vizitați www.kaufland.md.

Responsabilitatea socială și dezvoltarea durabilă sunt parte a ADN-ului Kaufland, pe orice piață în care activează. Astfel, în anul financiar 2022 (martie 2022 – februarie 2023), bugetul alocat pentru proiectele de responsabilitate socială ale companiei a depășit suma de 3,8 milioane de MDL. 

* Acesta este un articol publicitar (P). Textul a fost formulat de compania care a plasat anunțul.