Principală  —  Advertoriale   —   14 noiembrie, Farmacia Familiei a…

14 noiembrie, Farmacia Familiei a măsurat gratuit glicemia în toată țara

Diabetul zaharat este cea mai des întâlnită boală a sistemului endocrin și se declanșează atunci când în organism cantitatea de insulină secretată nu este cea optimă sau când celulele periferice nu răspund la acțiunea sa (insulina este un hormon ce participă la micșorarea concentrației glucozei din sânge). Această afecțiune produce tulburări la nivelul întregului metabolism și, în timp, poate afecta funcționarea diverselor organe din corp.

Măsurarea nivelului de zahăr în sânge este cea mai bună metodă de a depista la timp maladia și de a o trata fără a ajunge la complicații.

Pentru a contribui la prevenția acestei afecțiuni, Farmacia Familiei a decis, ca și în anii precedenți, să ia atitudine și să se implice nu doar prin a informa publicul, ci și prin a contribui direct. Astfel, în toată rețeaua Farmacia Familiei s-a desfășurat campania de Măsurare Gratuită a Glicemiei. Orice vizitator a avut posibilitatea să verifice indicele de glicemie în sânge pe parcursul zilei de 14 noiembrie.

Startul campaniei a fost dat de către dl Boris Golovin, președintele Asociației Diabeticilor din Republica Moldova, în incinta Centrului de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo”. 

* Acesta este un articol publicitar (P). Textul a fost formulat de compania care a plasat anunțul.