Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Oameni chemaţi la SIS

Oameni chemaţi la SIS

Pe data de 9 aprilie 2009 am fost invitat la serviciul de securitate în Consiliul raional Străşeni  unde mi s-au adus învinuiri că sunt spion român şi că am chemat populaţia la unire cu România, iar actualmente, chipurile, sunt implicat în tentativa de lovitură de stat.

Procurorul General al Republicii Moldova d.V.Corbulea

Către OSCE, ambasadele acreditate în RM ONG şi mass-media de la Nicolae Robu, preşedintele raionului Străşeni, candidat la funcţia de deputat din partea Partidului Politic „Alianţa Moldova Noastră”

PLÂNGERE

Prin prezenta, Vă aduc la cunostinţă că pe data de 9 aprilie 2009 am fost invitat la serviciul de securitate în Consiliul raional Străşeni fără citaţie, unde mi s-au adus învinuiri cu privire la faptul că sunt spion român şi că pe parcursul activităţii mele în calitate de preşedinte al raionului Străşeni am chemat populaţia la unire cu Romănia, iar actualmente, chipurile, sunt implicat în tentativa de lovitură de stat. De asemenea, mi s-a citit articolul cu privire la perturbarea statalităţii şi că pentru aceasta se prevăd 16-25 de ani de puşcărie sau chiar detenţie pe viaţă.

Socot această faptă drept un atentat la securitatea mea personală şi a familiei mele şi cer din partea organizaţiilor statale competente protecţie, pază şi garanţii că nu voi fi reţinut, arestat sau nimicit, pâna la clarificarea situaţiei respective.

Rog organizaţiile internaţionale să-mi acorde sprijin ca persoană politică.

Mă adresez către mass-media şi către societate să-mi acorde susţinere prin fapte, ce ar putea dezminţi învinuirile nefondate.

9 aprilie 2009