Reporter de Gardă: Activitatea executorilor judecătorești și documentele arse de fochiști


Pentru neexecutarea hotărârilor judecătorești R.Moldova a fost condamnată de nenumătate ori la CtEDO. Aceasta a fost o problemă acută cel puțin până în 2011, când, la nivel național a fost adoptată Legea nr. 87, datorită căreia, cetățenii pot cere recompense în instanțele naționale. Totodată, activitatea executorilor judecătorești a fost trecută de la sistemul de stat la cel privat. Scopul acestei reforme a fost de a micșora numărul dosarelor neexecutate. În statistica anterioară, numărul de condamnări pentru aceaste încălcări era de peste 50 la sută. Juriștii spun că noua lege este un mecanism bun, totuși, în practică, aceste acțiuni durează, iar recompensele sunt mult mai mici decât cele oferite de CtEDO.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *