Principală  —  Blog  —  Podcast ZdG   —   Podcast „Tinerii de Gardă”: Poziția…

Podcast „Tinerii de Gardă”: Poziția civică – o piedică în carieră sau o datorie?

Al doilea episod al podcastului „Tinerii de Gardă” este dedicat poziției civice. Unul din scopurile noastre în acest podcast și în cadrul echipei „Ziarul de Gardă” este de a contribui la crearea unui public plin de cetățeni activi și informați. Scopul este mare și demn, dar cum ajungem la el?

Un prim pas spre activism civic este formarea unei opinii și poziții civice, despre care vrem să aflăm dacă e mai degrabă o piedică în carieră sau o datorie pentru persoanele influente, vizibile și publice în societatea noastră. 

Sunt artiștii și artistele intelectualitatea unui popor și este important să le cerem socoteală când rămân indiferenți? Care este diferența dintre artiștii care cântă la concerte electorale și dintre absolvenții care au refuzat diploma oferită de către fostul președinte Igor Dodon?

Răspunsuri găsim în acest episod. Nu lăsăm să se treacă de această dată fără niște sfaturi practice despre cum să-ți manifești poziția civică și niște recomandări de filme numai bune de privit. 

De la poziție civică spre cetățenie activă și, în final, spre comunitate solidară, bine informată și rezilientă. Credem că suntem pe drumul cel bun.

Ținem să vă mulțumim pentru susținerea pentru primul episod și vă urăm audiție plăcută în continuare pe platformele audio ale Ziarului de Gardă!

Rubrica recomandări:

-FIFA Uncovered (serial documentar) – istoria, dezvoltarea Federației Internaționale a Asociațiilor de Fotbal (FIFA), răspândirea globală a fotbalului sub egida acesteia, umbrită însă de scandalurile de corupție și jocurile făcute pe la spate de oameni cu influență. 

-The Workers Cup (film documentar) – Din interiorul șantierelor de muncă din Qatar, muncitorii migranți, care au construit facilitățile Cupei Mondiale din 2022, concurează într-un turneu de fotbal propriu: Cupa Muncitorilor.

___

Dacă doriți să ne scrieți o părere, scrisoare, sugestie de temă ce merită abordată și dacă doriți să ne auzim împreună la un episod „Tinerii de Gardă”, vă invităm să ne scrieți la adresa de email tineri.zdg@gmail.com.

Podcastul „Tinerii de GARDĂ” este realizat de Colegiul Tinerilor de la Ziarul de Gardă și poate fi ascultat pe YouTube, zdg.md, dar și pe toate platformele majore de podcasting căutând “Ascultă ZdG”🎧

De asemenea, puteți susține Ziarul de Gardă devenind patronul nostru pe https://www.patreon.com/zdg