Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Volodimir Zelensky: „Ucraina și-a depus…

Volodimir Zelensky: „Ucraina și-a depus cererea împotriva Rusiei la Curtea Internațională de Justiție”

Foto: ukrgate.com

Într-o postare făcută pe Twitter, președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, anunță despre depunerea cererii privind acțiunile invadatorilor ruși din Ucraina la Curtea Internațională de Justiție (CIJ).

„Ucraina și-a depus cererea împotriva Rusiei la CIJ. Rusia trebuie trasă la răspundere pentru manipularea noțiunii de genocid prin care își justifică agresiunea. Solicităm o decizie urgentă care să ordone Rusiei să înceteze activitatea militară acum și ne așteptăm să înceapă procesele săptămâna viitoare”, a menționat Volodimir Zelensky


Anterior, președintele ucrainean a declarat că ceea ce fac invadatorii ruși în Harkov, Kiev, Odesa și alte orașe, trebuie să ajungă în fața unui tribunal internațional.

„Această noapte a fost grea. Este vorba de răzbunare și teroare. Ei vor bombarda și mai mult orașele noastre. Ei vor omorî într-un mod crud copii noștri. Ei sunt răul care a venit pe pământurile noastre și trebuie distrus. Ei au mințit că nu se vor atinge de populația civilă, dar din primele ore de invazie, trupele ruse atacă infrastructura civilă. Ei au adoptat în mod conștient tactica de a distruge populația și totul ce face ca viața să fie normală. Stații electrice, spitale, grădinițe, blocuri de locuit – toate sunt atacate în fiecare zi. Ceea ce fac invadatorii ruși în Harkov, Okhtyrka, Kiev, Odesa și alte orașe, trebuie să ajungă în fața unui tribunal internațional. Noi înregistrăm toate crimele lor”, a atenționat președintele Ucrainei.

Reamintim că, autoritățile ruse au declarat că atacă numai obiective militare, dar numeroase dovezi au fost publicate, video și foto, că sunt bombardate locuințe și instituții civile în orașele Ucrainei.