Principală  —  Ştiri  —  Social   —   LIVE, VIDEO/ Veteranii războiului de…

LIVE VIDEO Veteranii războiului de pe Nistru protestează și au blocat bulevardul Ștefan cel Mare

UPDATE: 12.02 După mai multe parlamentări, veteranii și Alexandru Jizdan au ajuns la un numitor comun și urmează ca 5 reprezentanți ai protestatarilor să meargă în sediul Parlamentului pentru a discuta. Reprezenantul SPPS însă, a anunțat că nu le poate permite trecerea, pentru că în conformitate cu legea, trebuiau să se înregistreze cu 2 zile înainte.

UPDATE: 11.40 În fața veteranilor a ieșit deputatul PDM, Alexandru Jizdan care a spus că toate solicitarile veteranilor sunt cunoscute și urmează a fi examinate în biroul de veterani format din 5 persoane. Veteranii s-au declarat nemulțumiți de propunere și cer să ajungă în Parlament.

UPDATE: 11.24 Veteranii au primit o invitație din partea PDM și a șefului Comisiei Securitate, Alexandru Jizdan să meargă în Parlament pentru a discuta revendicările. S-a format un grup de inițiativă format din 10 persoane care a plecat la Parlament și cer ca discuțiile să fie publice și în prezența presei

UPDATE: 11.10 Veteranii războiului de pe Nistru au blocat bulevardul Ștefan cel Mare pe segmentul Președinției și Parlamentului fiind revoltați de faptul că Parlamentul a refuzat includerea pe agenda de zi a proiectelor ce-i vizează.

Câteva zeci de veterani ai războiului de pe Nistru manifestează în fața Președinției în semn de protest față de inacțiunea statului în legătură cu posturile ilegale instalate în zona de securitate de administrația de la Tiraspol.

De asemenea, veteranii se arată dezamăgiți că promisiunile guvernării de susținere a lor nu s-au realizat, inclusiv acordarea de polițe medicale gratuite. Cu unii reprezentanți ai combatanților s-au întâlnit mai mulți deputați din opoziție, însă aceștia cer o întrevedere oficială cu președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi și deputatul PDM, Alexandru Jizdan pentru a le prezenta pachetul de revendicări pe care îl au pentru îmbunătățirea situației economice a veteranilor.

Veteranii spun că sunt intimidați de autorități să nu participe la manifestații, iar transportatorii au fost avertizați să interzică transportarea veteranilor la Chișinău.