Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Șeful-adjunct al spitalului unde…

VIDEO Șeful-adjunct al spitalului unde este internat Alexei Navalny susține că „nicio otravă” nu a fost descoperită în organismul liderului opoziției ruse

Anatoli Kalinincenko, directorul-adjunct al spitalului de urgenţă nr.1 din Omsk în care se află Alexei Navalny a declarat vineri, 21 august, că „nicio otravă” nu a fost descoperită în organismul liderului opoziției ruse, precizând că starea lui este încă „instabilă”.

Până la această oră nicio otravă nu a fost identificată în sânge şi urină, nu sunt urme ale unei asemenea prezenţe. Nu credem că este vorba de o otrăvire„, a comunicat medicul, adăugând că nu poate face public diagnosticul lui Navalny din motive legale, dar că el a fost adus la cunoştinţa familiei sale.

Potrivit lui Anatoli Kalinincenko, starea lui Navalny este „instabilă”, ceea ce nu permite transportarea lui într-un spital din străinătate, în pofida faptului că un avion medical a sosit deja la Omsk, închiriat de un ONG pentru a-l duce pe opozantul rus în Germania.

Purtătoarea de cuvânt a lui Navaly, Kira Yarmiş, a scris pe rețelele de socializare că membrilor familiei liderului opoziției ruse nu i s-a comunicat, de fapt, diagnoza și că „ceea ce li s-a spus este un set de simptome care pot fi interpretate în diferite moduri. Medicii încă nu pot stabili cauza stării lui Alexei”.

Cu câteva ore mai devreme, Iulia Navalny, soția politicianului rus de opoziție a anunțat că Alexey Navalny a fost otrăvit cu o substanță extrem de periculoasă, inclusiv pentru cei care sunt în preajma sa, din acest motiv, personalul medical poartă echipamente speciale. Ce fel de substanță nu se cunoaște, iar poliția transporturi, cea care investighează cazul, nu oferă date despre ce fel de substanță este și face referire la secretul anchetei.

Între timp, un avion special a aterizat la Omsk și este gata pentru transportarea politicianului în Germania la tratament.

În dimineața zilei de joi, 20 august, Alexei Navalny a fost internat de urgență în spitalul din Omsk. Asta după ce i s-a făcut rău în avionul cu care zbura din Tomsk spre Moscova. Purtătoarea sa de cuvânt, Kira Yarmysh, care se afla cu el, spune că cel mai probabil, politicianul a fost otrăvit la îmbarcare când a băut un ceai într-un restaurant al aeroportului din Omsk.