Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Momentul în care activiștii…

VIDEO Momentul în care activiștii „Șor” oferă mită alegătorilor

Poliția R. Moldova a publicat sâmbătă, 13 mai, un videoclip în cazul perchezițiilor efectuate de Centrul Național Anticorupție (CNA) în cadrul dosarului privind faptele de corupere a alegătorilor de către reprezentanții formațiunii politice „Șor” în vederea determinării acestora de a vota pentru candidata Evghenia Guțul la alegerile din UTA Găgăuzia.

În dimineața zilei de 13 mai Partidul „Șor” a anunțat, printr-o postare pe Facebook, despre efectuarea unor percheziții asupra mai multor activiști ai formațiunii. Purtătoarea de cuvânt a Centrului Național Anticorupție a confirmat pentru ZdG aceste informații, precizând că acțiunile de urmărire penală au loc în contexul dosarului de corupere al alegătorilor.

Contactați de ZdG, reprezentanții Procuraturii Anticorupție au declarat că au fost efectuate peste 10 percheziții de către CNA în dosarul privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „Șor”. În urma acestora, de la persoanele implicate în alegerile la funcția de Bașcan din partea PP „Șor” s-au ridicat mijloace bănești, liste cu persoane, automobile și telefoane mobile, care urmează a fi examinate în cadrul cauzei penale.

Potrivit IGP, în baza materialelor prezentate de către angajaţii INI, au fost autorizate 11 percheziţii la domiciliile și automobilele a opt persoane, care s-au desfășurat astăzi în mun. Chișinău, la Vulcănești, Cimișlia și Comrat. Toate persoanele sunt cercetate în stare de libertate.