Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Lucrările de demolare a…

VIDEO Lucrările de demolare a fostului cinematograf Gaudeamus, stopate. Ceban: „Am solicitat să fie convocată de urgență ședința CMC pentru a vedea posibilitatea legală de a întoarce acest teren municipalității”

Lucrările de demolare a fostului cinematograf Gaudeamus au fost stopate în această după amiază de către municipalitate și urmează să fie întocmit proces verbal în legătură cu efectuarea lucrărilor de demolare fără autorizație de desființare, a limitării accesului și gunoiului în spațiul public, anunță primarul capitalei, Ion Ceban.

Am aflat cu stupoare că în locul fostului cinematograf Gaudeamus a fost realizat câțiva ani în urmă plan urbanistic zonal de către niște funcționari, care nu au limite la nimic. Orice intervenție de demolare a clădirii Cinematografului GAUDEAMUS este ilegală!”, a declarat edilul.

Ion Ceban a solicitat să fie convocată de urgență ședința CMC pentru a vedea posibilitatea legală de a întoarce acest teren municipalității și anularea PUZ-ului. Primarul a propus ca în acel loc să fie construit un teatru sau un centru de cultură municipal.

În noaptea de duminică spre luni, 24 august, pe teritoriul fostului cinematograf „Gaudeamus” a fost adusă, noaptea trecută, tehnică pentru continuarea demolării clădirii, astăzi fiind început lucrul.

Luna trecută, Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a pus punct în procesul dintre Primăria Chișinău și „Cristivlad”, care deține cinematograful „Gaudeamus”, privind legalitatea demolării clădirii. Instanța a respins recursul depus de primarul general al municipiului Chișinău, menținând decizia din 17 septembrie 2019 a Curţii de Apel Chișinău, care a apreciat drept legală demolarea cinematografului Gaudeamus.

Potrivit magistraților CSJ, dispoziția viceprimarului Nistor Grozavu din 10 iunie 2018, modificată printr-o altă dispoziție din 13 iunie 2018 a fost emisă cu încălcarea prevederilor legale.

Terenul din str. V. Alecsandri 4, cu o suprafață de 0.2497 ha, este proprietatea privată a SA „Cristivlad” din 2011, iar edificiul care a găzduit cinematograful – din 2004.