Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ La „Gaudeamus” a fost…

FOTO La „Gaudeamus” a fost adusă tehnică pentru a continua demolarea. Ce spune primarul Chișinăului

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat luni, 24 august, că pe teritoriul fostului cinematograf „Gaudeamus” a fost adusă, noaptea trecută, tehnică pentru continuarea demolării clădirii, astăzi fiind început lucrul.

Edilul susține că acțiunea este ilegală și a cerut stoparea lucrărilor. Acesta a precizat că o autorizație nu există, deoarece a fost suspendată anterior, adăugând că responsabilii urmează să examineze situația și să prezinte un raport.

Luna trecută, Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a pus punct în procesul dintre Primăria Chișinău și „Cristivlad”, care deține cinematograful „Gaudeamus”, privind legalitatea demolării clădirii. Instanța a respins recursul depus de primarul general al municipiului Chișinău, menținând decizia din 17 septembrie 2019 a Curţii de Apel Chișinău, care a apreciat drept legală demolarea cinematografului Gaudeamus.

Potrivit magistraților CSJ, dispoziția viceprimarului Nistor Grozavu din 10 iunie 2018, modificată printr-o altă dispoziție din 13 iunie 2018 a fost emisă cu încălcarea prevederilor legale.

Terenul din str. V. Alecsandri 4, cu o suprafață de 0.2497 ha, este proprietatea privată a SA „Cristivlad” din 2011, iar edificiul care a găzduit cinematograful – din 2004.