Principală  —  Ştiri   —   VIDEO/ Dorin Chirtoacă, candidatul Mișcării…

VIDEO Dorin Chirtoacă, candidatul Mișcării Politice „Unirea”, și-a îndemnat susținătorii să iasă masiv la un vot anti-Dodon

Sursa foto: facebook.com/Dorin-Chirtoacă-106244906075994/

Dorin Chirtoacă, candidatul Mișcării Politice „Unirea”, îndeamnă cetățenii să iasă masiv la vot în turul doi al alegerilor prezidențiale pentru a-l învinge pe Igor Dodon.

„Chiar dacă nu am câștigat foarte multe voturi, eu am câștigat respectul cetățenilor și al alegătorilor. Dodon încă nu este dat jos, este rănit, pus la colț, strâns la perete și e evident că vor încerca să se mobilizeze, dar deja au eșuat lamentabil. Această victorie trebuie să ne determine să fim și mai mobilizați pentru turul al doilea, să fim și ai multți decât am fost în turul I.

Vă chem chiar de astăzi să ne mobilizăm pentru ca în turul al doilea să ne putem bucura nu doar că am câștigat la limită, dar să avem o victorie răsunătoare, frumoasă, plăcută, cu bucurie și cu entuziasm și așa vom merge spre direcția România și Vest”
, a declarat Chirtoacă.

Primul tur al alegerilor prezidențiale 2020 au avut loc la 1 noiembrie. Conform datelor preliminare, au participat 1 348 549 de alegători.CEC a făcut publice rezultatele preliminare după prelucrarea tuturor proceselor verbale. Astfel, în turul I, Maia Sandu a acumulat circa 487 de mii de voturi, echivalentul la 36.16%, în timp ce pentru Igor Dodon și-au dat votul aproape 440 de mii de alegători (32.61%). Respectiv, pentru lidera PAS au votat cu 47 769 de persoane mai mult decât pentru Igor Dodon.

Dorin Chirtoacă a acumulat 1,2% din sufragii.