Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un transportator de colete pe…

Un transportator de colete pe ruta Moscova-Chișinău, cercetat într-un dosar pentru trafic de influență

Foto: imagine simbol

Un conducător auto care transporta colete pe ruta Moscova-Chișinău este cercetat de Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) și procurori într-un dosar pentru trafic de influență, după ce ar fi cerut mijloace bănești pentru pretinsa mituire a unor angajați ai Serviciului Vamal.

Potrivit unui comunicat al CNA, în luna octombrie curent, bănuitul i-ar fi livrat denunțătoarei mai multe seturi de haine şi accesorii pentru dame, în cantitate de aproximativ 70 de kg, comandate de aceasta din Moscova, Federația Rusă, care însă au fost reținute de inspectorii Postului Vamal Leușeni în urma controlului vamal. Bănuitul, susținând că prin intermediul unei persoane intermediare ar avea influență asupra funcționarilor din cadrul Postului Vamal Leuşeni și că îi poate determina pe aceștia să elibereze marfa reținută, în schimbul sumei de 25 000 de lei.

În scopul întăririi probatoriului, au fost efectuate măsuri speciale de investigații. Astfel, pe 4 decembrie 2023, au fost efectuate percheziții la domiciliul bănuitului, în urma cărora au fost ridicate 2 telefoane mobile utilizate de acesta.

Bărbatul este cercetat în stare de libertate. Cauza penală, pornită pe faptul comiterii traficului de influență, se află în exercitarea organului de urmărire penală al CNA sub conducerea procesuală a Procuraturii municipiului Chișinău.