Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un post de televiziune, sancționat…

Un post de televiziune, sancționat cu 12 000 de lei de Consiliul Audiovizualului pentru că a difuzat insuficiente programe în limba română

Postul de televiziune GN TV a fost amendat cu 12 000 de lei, anunță Consiliul Audiovizualului (CA). Motivul este faptul că acesta a difuzat insuficiente programe în limba română.

Potrivit sursei citate, GN TV, în perioada monitorizată, a avut cu peste 18 ore mai puține programe în limba română decât prevede Codul serviciilor media audiovizuale (CSMA).

În același timp, LEGAL TV, care a avut mai puțină producție proprie în primă difuzare, nu a fost sancționat, fiind vorba de o abatere de aproximativ 11 min.

Ambele posturi de televiziune, fondatorul cărora este furnizorul de servicii media SFC MEDIA SRL, au avut obligația să realizeze cota minimă prevăzută de CSMA, adică cel puțin 2 ore de programe locale pe zi.

În următoarea ședință a CA, mai mulți furnizori de servicii media, inclusiv SFC MEDIA SRL, vor fi clasificați în naționali, regionali sau locali, ceea ce ar putea să determine majorarea cotelor minime de programe locale și în limba română obligatorii pentru furnizori.