Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ/ Parlamentul se reunește…

ULTIMA ORĂ Parlamentul se reunește joi în ședință plenară după o pauză de 2 luni de zile

Odată cu sfârșitul alegerilor prezidențiale, Parlamentul revine în ședință după mai bine de 2 luni și o săptămână de pauză. Decizia a fost luată acum câteva clipe de Biroul Permanent al legislativului.

Potrivit unui comunicat al legislativului, în săptămâna curentă, deputații se vor convoca în ședințe plenare joi și vineri, cu începere de la ora 10.00. Agenda ședințelor cuprinde peste 25 de proiecte de legi și hotărâri.

Anterior, atât premierul, cât și președintele în exercițiu spunea că prioritare sunt aprobarea legii bugetului și a politicii fiscale pentru anul 2021 și mai multe proiecte importante care să facă posibil semnarea unui nou acord cu FMI.

În același timp, convocarea legislativului face să dispară un motiv prin care Parlamentul ar fi putut fi dizolvat. Potrivit Constituției, „în cazul imposibilităţii formării Guvernului sau al blocării procedurii de adoptare a legilor timp de 3 luni, Preşedintele Republicii Moldova, după consultarea fracţiunilor parlamentare, poate să dizolve Parlamentul”.