Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ/ Ion Chicu anunță…

ULTIMA ORĂ Ion Chicu anunță revocarea celor 5 miniștri democrați din Guvern și numirea altor persoane în funcții până la sfârșitul zilei

Premierul Ion Chicu spune că i-a revocat din funcție pe cei 4 miniștri ai PD și va cere președintelui să accepte demisia ministrului de Externe, Oleg Țulea. Anunțul vine după ce sâmbătă, liderul PDM, Pavel Filip a declarat că după alegeri va retrage reprezentanții formațiunii de la guvernare.

Ion Chicu spune că astăzi va veni și cu propuneri pentru înlocuirea lor și speră că până la sfârșitul zilei, noii miniștri să fie acceptați în funcție de președinte.

Premierul le-a mulțumit foștilor miniștri democrați, dar spune că nu poate lăsa lucrurile în incertitudine și că are nevoie de ministere puternice. Asta pentru că, spune Ion Chicu, se realizează bugetele și este nevoie ca fiecare domeniu să lucreze la capacitate maximă.

Astfel, revocați din funcție vor fi Sergiu Răilean, ministrul Economiei, Igor Șarov, ministrul Educației, Alexandru Pînzari, ministrul Apărării și vicepremierul pentru reintegrare, Cristina Lisnic. În același timp, Oleg Țulea ar fi depus o cerere de demisie care urmează a fi acceptată de către șeful statului.