Principală  —  Ştiri   —   Tinerii vor putea să recunoască…

Tinerii vor putea să recunoască falsurile referitor la COVID-19 cu ajutorul unui program de inteligență artificială

UNICEF Moldova a lansat un chatbot virtual COVID-19, care le permite adolescenților și tinerilor să obțină răspunsuri rapide la întrebările legate de virus dar și să combată știrile false și miturile legate de acesta. Chatbotul este un program de inteligență artificială, care se angajează în conversații asemănătoare omului și poate fi accesat gratuit pe Viber sau Facebook.

În comunicatul emis de UNICEF se arată că tinerii sunt utilizatori activi ai rețelelor de socializare, iar fără cunoștințe adecvate, aceste activități pot avea un efect de cimentare a informației false. Astfel, chatbotul virtual îi va ajuta să verifice informația înainte de a o căuta pe internet.

Chatbotul funcționează ca un chat obișnuit, iar utilizatorii pot alege răspunsul la întrebarea care îi interesează. Spre exemplu: ce este coronavirusul, cum se răspândește, dacă puteți lua virusul de la animalele de companie, dacă aveți nevoie să vă puneți o mască, puteți accesa chatbot-ul COVID-19 pe platforma U-Report. Răspunsurile provin din surse de încredere, precum UNICEF, OMS, și Federația Internațională a Crucii Roșii și Semilunii Roșii (IFRC).

Pentru a accesa chatbotul: Alăturați-vă platformei U-Report. Pe Viber accesați https://chats.viber.com/ureportmoldova, iar pe Facebook alăturați-vă https://www.facebook.com/Ureport.Moldova/ și apoi tastați CORONAVIRUS în mesajele către grup și urmați instrucțiunile. Instrumentul este disponibil în limbile română și rusă.

U-Report a fost creat de UNICEF și este un instrument digital care, prin intermediul unei serii de sondaje, le permite tinerilor din orice comunitate să-și facă vocea auzită. El există în 65 de țări și are peste 8 milioane de utilizatori. Instrumentul este disponibil gratuit pe Viber și Facebook.