Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Sunt cetățeni moldoveni printre victimele…

Sunt cetățeni moldoveni printre victimele atacului terorist de la Crocus City Hall? Răspunsul președintei Maia Sandu

Sursa foto: Maia Sandu/ Facebook

Președinta Maia Sandu a venit cu primele declarații după atacul terorist de la Crocus City Hall de la periferia Moscovei. Aceasta a condamnat orice act de violență și a subliniat că printre victime nu sunt cetățeni moldoveni.

„Condoleanțe tuturor familiilor celor decedați în atacul terorist de la Moscova. Moldova condamnă terorismul și orice act de violență împotriva civililor, a oamenilor nevinovați. Conform datelor colectate peste noapte de Ministerul Afacerilor Externe, printre victime nu sunt cetățeni moldoveni. Suntem alături de cei răniți și de toți care au pierdut pe cineva drag în atac”, se arată în mesajul președintei, publicat pe pagina sa de Facebook.

Vineri seara, 22 martie, în sala de concerte Crocus City Hall de la periferia capitalei Federației Ruse a avut loc un atac armat, în cadrul căruia mai multe persoane au intrat în clădire și au început a trage în oameni. Ulterior, în clădire a izbucnit un incendiu.

Cei vinovați au reușit să fugă de la fața locului și sunt acum căutați de autoritățile rusești. La câteva ore după tragedie, gruparea militantă sunită Stat Islamic a revendicat pe canalul de Telegram al grupului responsabilitatea pentru atac, informează Reuters.