FOTO/ Un sportiv din R. Moldova a alergat 50 km la o temperatură minimă record de -60°C

Sportivul Dmitri Voloșin, președintele organizației Sporter din R. Moldova, a alergat 50 de km în cel mai rece punct de pe glob – localitatea Oymyakon (regiunea Yakutia din Rusia), unde sunt înregistrate temperaturi de până la -71°C. Dmitri Voloșin a devenit astfel primul sportiv, care a parcurs de sine stătător distanța în condiții de ger extrem, fără ajutorul medicilor sau salvatorilor.

Dmitri a alergat distanța de 50 km la temperatura de -60°C. Conform rapoartelor meteorologice, temperatura percepută de corpul uman a fost de -67°C.

„A fost cea mai grea încercare din cariera mea sportivă. E ca și cum ai ieși dintr-o navă cosmică în spațiu deschis, un ger teribil și lipsă de aer. Nici un echipament nu vă poate proteja de așa ger. Sper că nu mi-am înghețat fața în timpul cursei. Mi-a fost foarte greu să respir — în aer este foarte puțin oxigen, iar masca e îmbibată cu gheață”, spune Dmitri.

Dmitri Voloșin a ajuns la linia de finiș în 6 ore, iar rezultatul său a devenit record de alergare la temperaturi scăzute.

Aceasta nu este prima cursă în condiții extreme, pe care o aleargă Dmitri Voloșin. În aprilie 2018, Voloșin a mai participat la renumitul Maraton de la Polul Nord (North Pole Marathon), unde a obținut locul doi cu rezultatul de 5 ore și 3 minute. În anul 2017, Dmitri a luat parte la ultramaratonul Marathon Des Sables, devenind primul moldovean, care a participat la o competiție internațională atât de prestigioasă.


Foto: Simpals

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Reporter

    SIMONA HALEP CÂȘTIGĂ ÎMPOTRIVA KAIEI KANEPI ÎN PRIMUL TUR LA AUSTRALIAN OPEN 2019 CU SCORUL 6-7, 6-4, 6-2. HAI SIMONA !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *