Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ziarul de Gardă, premiat la…

Ziarul de Gardă, premiat la concursul național „Investigațiile jurnalistice ale anului 2018”

Jurnaliștii Ziarului de Gardă Victor Moșneag și Anatolie Eșanu, autorii investigației „Vânătorii de terenuri”, au fost desemnați câștigătorii concursului național „Investigațiile jurnalistice ale anului 2018”, organizat de Fundaţia Friedrich Naumann pentru Libertate (Germania) și Asociația Presei Independente din Moldova (API). În cadrul aceluiași concurs, reporterul Victor Moșneag a ocupat locul trei cu investigația „Deputatul „duty-free” sau cum visul lui Şor devine realitate”. 

Ziarul de Gardă a luat două din cele trei premii acordate la concursul național „Investigațiile jurnalistice ale anului 2018”

Scopul concursului desfășurat de API și Fundaţia Friedrich Naumann constă în stimularea jurnaliștilor de investigație din Republica Moldova și aprecierea meritelor acestora în lupta împotriva corupției și a altor fărădelegi. La cele două categorii ale concursului: investigația anului în mass-media națională și în mass-media locală/regională, s-au înregistrat 16 participanți care au transmis anchete publicate în perioada 1 ianuarie – 9 noiembrie 2018.

Dosarele au fost evaluate de un juriu format din experți în jurnalism, investigații jurnalistice, anticorupție, conform mai multor criterii, între care corespunderea standardelor jurnalismului de investigație, complexitatea subiectului, impactul investigației asupra problemei pe care o abordează și altele.

La Forumul mass-media 2018 au fost premiați următorii autori ai celor mai bune investigații jurnalistice:

la categoria „Investigația anului 2018 în mass-media națională” –

la categoria „Investigația anului 2018 în mass-media locală/regională”  –

Festivitatea de premiere a avut loc în cadrul Forumului mass-media 2018 care are loc la Chișinău în perioada 29-30 noiembrie.