Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Trafic îngreunat la vama…

VIDEO Trafic îngreunat la vama Leușeni, pe sensul de intrare și ieșire din R. Moldova. Motivul pentru care s-au format cozi

Captură video via Facebook

Se circulă cu dificultate, în aceste momente, la punctul de trecere Leușeni, pe sensul de intrare și ieșire din R. Moldova. Mai multe microbuze și camioane stau la coada pentru a traversa frontiera.

Potrivit responsabililor din cadrul Poliției de Frontieră, circulația a devenit dificilă din cauza unor defecțiuni tehnice ale Sistemului Informațional al Poliției de Frontieră.

Potrivit reprezentanților din cadrul Poliției de Frontieră, în total 7 autocare, 25 microbuze, 30 de autoturisme și aproximativ 50 autocamioane stau la coadă pentru a traversa frontiera pe sensul de intrare în R. Moldova. Pe direcția de ieșire din R. Moldova este aceeași situație, în jurul a 70 de mijloace de transport stau la coadă.

„Nu funcționează Sistemul Informațional al Poliției de Frontieră. La fața locului, echipa de tehnicieni întreprinde masurile de rigoare pentru a identifica cauza și înlăturarea deficiențelor. Este aplicat controlul trecerii frontierei cu ajutorul dispozitivelor portabile, fapt ce crește timpul de așteptare în PTF Leușeni”, anunță Poliția de Frontieră.

În context, un bărbat, care a publicat imagini video de la Vama Leușeni, susține că zeci de șoferi care stăteau la coadă pentru a traversa frontiera au făcut cale întoarsă.

„Iată așa un rând la Vama Leușeni. Asta chiar dacă zeci de mașini s-au întors deja și au plecat. Celor de la Poliția de Frontieră le-a picat sistemul încă la 02:00 noaptea și după șapte ore nimeni nu știe când va fi soluționată problema”, susține autorul imaginilor video.

Responsabilii din cadrul Poliției de Frontieră recomandă persoanelor care au planificat trecerea frontierei cu România să opteze din timp alte puncte de trecere a frontierei, cum ar fi: PTF Sculeni, PTF Costești sau PTF Cahul.