Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Protest cu șezlonguri în…

VIDEO Protest cu șezlonguri în fața Guvernului: „Incompetența voastră nu e vina noastră”

După ce vineri, 31 iulie, Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică (CNESP) a decis interzicerea activității bazinelor pe perioada stării de urgență, luni, 3 august, mai mulți reprezentanți ai acestui sector au organizat o acțiune de protest în fața clădirii Guvernului R. Moldova.

Aceștia au adus șezlonguri și aveau mesaje precum: „Vrem să lucrăm”, „Noi ne-am conformat, dar voi nu”, „Nu distrugeți ce-a mai rămas”, „Incompetența voastră nu e vina noastră”, „Vrem să lucrăm în Moldova”.

Vineri, 31 iulie, CNESP a interzis, pe perioada stării de urgenţă în sănătate publică, activitatea bazinelor de înot/piscinelor, cu excepţia bazinelor sportive, autorizate pentru desfăşurarea antrenamentelor şi competiţiilor sportive, prin ordinul intern al Ministerului Educaţiei Culturii şi Cercetării, la solicitarea federaţiilor de profil, în funcţie de nivelul de corespundere a entităţii sportive normelor sanitar-epidemiologice de prevenire şi control a infecţiei COVID-19.

Piscinele au fost închise deoarece nu au fost respectate măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, a declarat premierul Ion Chicu luni, 3 august, menționând că autoritățile urmează să revină la această decizie.

„Pe parcursul acestei săptămâni, colegii de la ANSP și MSMPS vor evalua încă o dată situația, vor discuta individual cu fiecare din aceste locuri de agrement, astfel încât să se asigure că se respectă regulile date, au toate condițiile de diminuare a riscurilor și, în aceste condiții, vom putea reveni la acea decizie de sistare a activității. Eu sper ca timp de o săptămână acest lucru să fie efectuat cu toți, iar administratorii acestor localuri să înțeleagă riscurile date și să ia măsuri de protecție a cetățenilor”, a precizat Chicu.