Principală  —  IMPORTANTE   —   Video/ Principalele decizii aprobate de…

Video Principalele decizii aprobate de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică: Paștele Blajinilor nu se amână. Când se redeschid centrele comerciale

Paștele Blajinilor nu va fi anulat și va avea loc în perioada 7 – 8 iunie 2020, așa cum au anunțat anterior autoritățile. O astfel de decizie a fost aprobată vineri, 29 mai, la ședința Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică.

Principalele deciziile aprobate:

  • De pe 8 iunie – se va relua activitatea centrelor comerciale din R. Moldova cu excepție celor cu profil de alimentație publică și divertisment.
  • De pe 1 iunie – se va relua antrenamentele desfăsurate în aer liber a unor instituții acreditate: FMF, etc.
  • De pe 1 iunie – se reia în întregime activitatea instituțiilor de Servicii Publice
  • De pe 5 iunie – se permit întrunirile cu caracter religios respectând regulile enunțate.
  • Până la 30 iunie, transportul public în weekend va fi sistat.
  • Sărbătoarea Paștele Blajinilor

Am discutat despre Paștele Blajinilor, nu va fi amânat acest eveniment, dar există risc major de contaminare. Am discutat intens acest subiect. Evoluția pandemiei va depinde de modul în care cetățenii vor respecta regulile și măsurile de protecție”, a declarat premierul Ion Chicu.

Din cauza pandemiei de Covid-19, în acest an, Paștele Blajinilor, care urma să fie sărbătorit în luna aprilie, a fost amânat pentru 6, 7 și 8 iunie 2020.

Până acum, în R. Moldova au fost confirmate 7 725 de cazuri de infecție cu Covid-19. 4 132 de persoane s-au tratat, iar 283 de persoane au decedat. Rata de contagiozitate (RO) înregistrată în ultimele 7 zile este de 0,99, anunță autoritățile.