Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi,…

VIDEO Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, depune flori la bustul lui Mihai Eminescu, cu prilejul împlinirii a 171 de ani de la nașterea poetului

Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, depune astăzi, flori la bustul marelui poet şi prozator Mihai Eminescu, amplasat pe Aleea Clasicilor Români din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Chişinău. Omagiul a fost adus cu prilejul împlinirii a 171 de ani de la naşterea poetului.

Cu această ocazie doresc să felicit toți oamenii de cultură. Regret că anul trecut, au dusla un deficit enorm

Primăria municipiului Chișinău informează că pentru astăzi administrația publică locală a prevăzut un șir de acțiuni și manifestări cultural-artistice consacrate Luceafărului literaturii române, Mihai Eminescu, care vor fi difuzate în regim online. 

Astfel, publicul iubitor de cultură și poezie va putea urmări pe rețelele de socializare a Direcției Cultură programe tematice: recitaluri de versuri, programe artistice, discuții și prelegeri cu tematică eminesciană, întâlniri cu scriitori, lecturi publice, expoziții de carte și de pictură etc. 

De asemenea, în cadrul filialelor bibliotecii municipale „B. P. Hasdeu”, critici literari, eminescologi și profesori universitari vor prezenta prelegeri despre viața și activitatea lui Mihai Eminescu.